To je to što me zanima!

S prvom sjednicom započeo je rad Senata Sindikata znanosti

Senat se bavi prosudbom i predlaganjem zakona i drugih propisa, analizom i komentarima relevantnih društvenih zbivanja koji imaju izravan ili neizravan utjecaj na znanost i visoko obrazovanje kao i društvo u cjelini
Vidi originalni članak

Održavanjem prve konstituirajuće sjednice započeo je rad Senata Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. To je savjetodavno tijelo sastavljeno od bivših čelnika te drugih aktivnih ili umirovljenih i bivših članova, priopćio je u nedjelju taj sindikat.

Na sjednici je za predsjednika Senata izabran Krunoslav Pisk, bivši ravnatelj IRB-a i generalni direktor Interuniverzitetskog centra Dubrovnik (u mirovini), ujedno i počasni predsjednik Sindikata. Za njegovog zamjenika izabran je Zvonimir Šikić, također počasni predsjednik Sindikata, s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu (u mirovini).

Ostali članovi Senata su Neven Budak (Filozofski fakultet u Zagrebu), Boris Cota (Ekonomski fakultet u Zagrebu), Pavel Gregorić (Institut za filozofiju), Boris Jokić (Institut za društvena istraživanja), Pero Lučin (Medicinski fakultet u Rijeci), Darko Orešković (Institut Ruđer Bošković – u mirovini), Zdravko Petak (Fakultet političkih znanosti u Zagrebu) te Sonja Radas (Ekonomski institut).

KRAJ BRODOSPLITA? Sindikalisti: Dijelu radnika se umjesto neisplaćenih plaća nudi pozajmica uz dva posto kamate

Senat se bavi prosudbom i predlaganjem zakona i drugih propisa, analizom i komentarima relevantnih društvenih zbivanja koji imaju izravan ili neizravan utjecaj na znanost i visoko obrazovanje kao i hrvatsko društvo u cjelini.

SINDIKATI Sindikat hrvatskih željezničara tvrde: Spremni smo i na štrajk

Organizira javne tribine, javne, znanstvene i stručne rasprave. Unutar Sindikata, Senat brine i o poštivanju temeljnih vrijednosti i načela Sindikata znanosti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 05.06.2022.

    Jel bude biciklijada ili bar parada😵‍💫

  • tgar 05.06.2022.

    Sve umirovljenici a mirovina mala pa eto vas da pilate jer dok ste bili radno aktivni niste ništa napravili za obrazovanje,, možda vas sad krene

Komentiraj...
Vidi sve komentare