To je to što me zanima!

S radara nestao švedski vojni avion s pet članova posade

Zrakoplov je zadnji puta kontaktirao sa zračnom kontrolom Kirube oko 14 sati i zatim nestao s ekrana radara. Vjeruje se da se srušio zbog lošeg vremena
Vidi originalni članak

Norveški vojni transportni zrakoplov Hercules nestao je s radara u četvrtak navečer. Strahuje se da se srušio zbog lošeg vremena na planinskom dijelu Švedske. Avion, u kojem je bilo pet članova posade, putovao je iz Evenesa u Norveškoj za Kirunu na jugu Švedske. Zrakoplov je zadnji puta kontaktirao sa zračnom kontrolom Kirube oko 14 sati i zatim nestao s ekrana radara, rekao je švedski izvor.

Zrakoplov Hercules je sudjelovao u vojnoj vježbi koju vodi Norveška pod imenom Cold Response 2012., u kojoj sudjeluje oko 16.000 ljudi iz 15 zemlja. U potragu za avionom i posadom krenuli su švedski spasioci kao i kolege iz Norveške. Zasada nema traga nestalom zrakoplovu, javlja švedski portal Local.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • schmetterling 16.03.2012.

    a di su dečki iz avina ... mislim pretpostavlja se da ako su se našli u takvoj sitaciju da su iskočili iz aviona mislim ipak su vojnici...imaju opremu za iskakanje, pretpostavljam da nisu čekali da se zaljepe za tlo. a vojska vam sigurno nebude dala točne informacije.. ni sad ni nikad. ako zna možda su trebali "kao nestati".....

  • floyd_1 16.03.2012.

    Malo mi je čudno da ovakav vojni avion nestane. Bit će prije da vojska ne daje informacije prije nego utvrde točno stanje .

Komentiraj...
Vidi sve komentare