To je to što me zanima!

S titovkama na glavi okupili se u Kumrovcu: 'Tito živi vječno!'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako se očekivalo 4000 ljudi, do 11 sati okupilo ih se već 5000. Mnogi zbog poplava nisu mogli doći iz BiH. Sutra bi pokojnom predsjedniku SFRJ-a bio rođendan
Vidi originalni članak

Tito je taj koji je Ustavom omogućio da Hrvatska bude samostalna. Ako netko zna čovjeka koji je za Hrvatsku napravio više od Tita, nek' mi ga pokaže, prilično hrabro rekao je Željko Kolar (SDP), zagorski župan.

Pokupio je ovacije oko 5000 jugonostalgičara, štovatelja lika i djela Josipa Broza Tita koji su se u subotu okupili u Kumrovcu. Slavili su rođendan druga Tita, Dan mladosti i radosti.

- Nije točno da je Hrvatska stvorena u Domovinskom ratu. Neupitno je da je prvi Sabor i prva Hrvatska utemeljena na III. zasjedanju ZAVNOH-a 1944. - nadovezao se Tomislav Badovinac iz Saveza društva Josip Broz Tito Hrvatske.

Slovenci, Hrvati, Srbi i Bosanci odobravali su ove tvrdnje. Zapjevali su stare partizanske, "Druže Tito, mi ti se kunemo", "Po šumama i gorama", skandiralo se Titu. Sjetili su se i stradalih u poplavama i svim poginulim odali počast minutom šutnje. Zaplesalo se i Užičko kolo, vijorile su jugoslavenske zastave, isticala se zvijezda petokraka. Aktualnu vlast nisu spomenuli, tek prošlu HDZ-ovsku za koju su rekli da im je branila odlazak u Kumrovec. Zakleli su se da se takve zabrane neće ponoviti.

- Tito živi vječno! - klicali su. 

Domaći ugostitelji su zaradili. Pojelo se, popilo se i slavilo državu koje više nema.

Idi na 24sata

Komentari 1595

  • sestro 26.05.2014.

    zbraniti proslave ovom zločincu u čast...

  • branko 965 26.05.2014.

    Prilikom pregovora sa neprijateljem na području Sinja, kada se prijetilo rušenjem brane, lik, ratni zločinac na glavi je nosio kako vi kažete titovku, po meni su u Glini 91. također pucali neki likovi sa titovkama, ali su po potrebi na glavu stavljali i četničku kokardu, stoga vjerujem da su i u Kumrovcu slavili isti:Želim im kao i njihovim istomišljenicima sve ono što su napravili tijekom silovanja ,paljenja i rušenja dok je trajala okupacija naših krajeva.A mojim sunarodnjacima koji su izgleda dobili amneziju da se prisjete svih zala koje je pod zapovjedništvom titeka počinila srbo partizanska vojska u drugom ratu. Izgleda da se zaboravilo i da su se njihove borbene pjesmice čule sa razglasa tenkova i oklopnih vozila, dok su rušili i palili Vukovar! Sramotno je klanjati se liku koji je Hrvatima nanio više zla nego sve nedaće kroz povijest!

  • šmokljan 26.05.2014.

    opet mi se se.. , o jugofilčine pa koliko vas ima ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare