To je to što me zanima!

S tonuće jedrilice kod otoka Žuta spasili dva člana posade

Jedrilica "Katarina" udarila je u obalu otoka Žuta zbog čega je došlo do jakog prodora mora. Srećom, uočila ih je druga brodica koja je spasila članove posade
Vidi originalni članak

Između otoka Pašmana i Žuta u četvrtak oko 19 sati potonula je 12-metarska jedrilica "Katarina". Dvojicu mornara, koji su hrvatski državljani, spasila je posada ribarskog broda "Brusnik" i nisu ozlijeđeni. Jedrilica je potonula na dubinu od 80 metara. 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci dojavu o nezgodi primila je oko 18.30 sati preko Županijskog centra Šibenik.

More je prodiralo u jedrilicu, a kako su na radaru u blizini zamijećena dva broda, zapovjedniku Katarine predloženo je da ispali signalne rakete. Brodolomce je potom uočila ribarica Brusnik i pokupila ih. Pričekali su dolazak vlasnika charter tvrtke Gomar ASC yachting iz Biograda, nakon čega je ribarica nastavila svoju plovidbu prema otoku Pagu. 

S jedrilicom je potonuo i 50-ak litara dizela. Za sada se ne zna hoće li je uopće vaditi iz mora, s obzirom na veliku dubinu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bernos 09.11.2012.

    ....udarila u obalu i potonula na 80metara.....kakav fenomen.....strma je ta obala...hahhahaha

  • Udav_1 09.11.2012.

    kako ce se lipom osiguranje pokupiti ha ha ha ha

  • stari mudrac 09.11.2012.

    50 litara dizela? ne isplati se vadit! nije dost ni za preorat njivu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare