To je to što me zanima!

S tržišta povlače meksički mix i povrće za juhu minestrone

Navedeni proizvodi belgijskog proizvođača Greenyard Frozen Belgium NV radi postojanja sumnje o mogućem mikrobiološkom odstupanju vezano za bakteriju Listeria monocytogenes
Vidi originalni članak

Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je izvijestilo potrošače o povlačenju i opozivu smrznutog povrća koje na tržište stavlja Stanić d.o.o., a riječ je o Meksičkom mixu od 2,5 kilograma i Povrću za juhu minestrone (10 vrsta povrća), neovisno o roku trajanja i LOT-u, belgijskog proizvođača Greenyard Frozen Belgium NV.  

SUMNJAJU NA BAKTERIJU Iz trgovina povlače smrznuto povrće mađarskog proizvođača

"Navedeni proizvodi povlače se radi mjera predostrožnosti zbog obavijesti belgijskog proizvođača Greenyard Frozen Belgium NV, radi postojanja sumnje o mogućem mikrobiološkom odstupanju vezano za bakteriju Listeria monocytogenes, u skladu s člankom 14. Uredbe (EZ) br. 178/2002 Europskog Parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane", stoji u priopćenju.

RADI OPREZA Ministarstvo: Povlače torteline sa sirom i špinatom s tržišta

Bakterija Listeria monocytogenes je patogeni mikroorganizam koji se prenosi hranom. Posebno su izloženi oboljenju stariji ljudi, trudnice, novorođenčad i odrasle osobe slabijeg imuniteta. Može se naći u hrani koja nije termički obrađena ili koja je kontaminirana iz okoliša. Preporuča se hranu dobro termički obraditi ili oprati prije konzumacije.

Detaljne podatke o proizvodima i povratu mogu se dobiti na broj telefona 01/2418-888 ili e-mailom na: stanic@stanic.hr.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • gordana58_1 13.07.2018.

    Uzivajte turisti...

  • vinja 13.07.2018.

    Zanimalo bi me da li to isto povrće stranih proizvođača stoji na policama i njihovih trgovina, ili je ovo uvezeno povrće posebno pakirano za naše tržište.

  • 13.07.2018.

    povrce za minestrone iz mexika…???? treba da se netko otruje pa da vidimo sta sve i odakle uvozimo….

Komentiraj...
Vidi sve komentare