To je to što me zanima!

Jovanović: U SDP-u nitko ne pomišlja o rušenju Milanovića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Slavko će svojim radom u parlamentu dodatno ojačati našu parlamentarnu većinu, objasnio je Jovanović. Dodao je kako nitko ne razmišlja o rušenju Milanovića
Vidi originalni članak

Neupitna je Slavkova energija, znanje i iskustvo koje je snažno udaralo ritam našoj Vladi. Međutim, jednako tako je bitno da između premijera i svakog ministra postoji snažno međusobno povjerenje , rekao je ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović prije sjednice Vlade u četvrtak i dodao kako je bez toga teško raditi.

To nepovjerenje koje je postojalo posljednja dva mjeseca bilo je veliko opterećenje za Vladu , objašnjava. Činjenica da Linića zamjenjuje njegov najbliži suradnik, Boris Lalovac , govori da će Ministarstvo financija nastaviti raditi u istom smjeru na temeljima koje je postavio Linić i to je svojevrsno priznanje za njegov rad.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Slavko će svojim radom u parlamentu dodatno ojačati našu parlamentarnu većinu. Možemo govoriti o jednoj 'win - win' situaciji za SDP - dodao je Jovanović.

Ne zna ništa o tajnim računima Slavka Linića

Na pitanje novinarke kako komentira što je talijanska financijska policija otkrila tajne račune Slavka Linića i dostavila ih državnom odvjetniku Dinku Cvitanu , Jovanović je rekao kako ne zna ništa o tome.

Pročitao je pismo koje mu je Linić poslao prije Sjednice predsjedništva SDP-a, ali tu se više nema što reći.

- Ljudi, mi smo odgovorna stranka. U SDP-u nitko ne pomišlja o rušenju Milanovića jer je to rušenje hrvatske Vlade koja je pobijedila na izborima upravo zahvaljujući podršci SDP-ovog članstva i SDP-ovih birača i SDP-ovih simpatizera - rekao je Jovanović i poručio kako će se narednih nekoliko tjedana koncentrirati na EU izbore , pokazati kako su najjača politička snaga , nakon toga odraditi ovaj mandat do kraja i osigurati da se u Hrvatskoj živi bolje.

Ostojić tvrdi da je Vlada stabilna

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovo je stabilna Vlada bez ikakvih problema - odgovorio je potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić na pitanje hoće li ova garnitura izdržati do kraja mandata. Nije želio komentirati dopis koji je članovima Predsjedništva SDP-a poslao smijenjeni Slavko Linić.

- Nemam što komentirati sjednicu Predsjedništva, jer je tamo sve rečeno - kazao je.

Mrak Taritaš: Meni je osobno žao

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Da odlazak Slavka Linića neće ugroziti funkcioniranje Vlade smatra i ministrica Anka Mrak Taritaš (HNS).

- Linić je bio veliki motor, meni je osobno žao. Međutim, premijer ima apsolutno pravo birati svoje suradnike. Premijer vodi Vladu i nema nikakvog razloga da s nasljednikom Linića ne surađujemo jednako dobro koliko i s njim - kazala je.

Nije željela odgovoriti na pitanje kakva se poruka šalje smjenom najpopularnijeg ministra u Vladi samo dva tjedna prije izbora za Europski parlament.

- Pitanje je za nekog drugog, pitanje nije za mene - kazala je.

Pusić: Najvažniji su EU izbori

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić smatra su predstojeći izbori za Europski parlament važniji od momentalnih pretumbacija na političkoj sceni. Smatra i da domaća stranačka događanja imaju manju ulogu od toga da se na izborima izaberu ljudi koji su sposobni i imaju znanja predstavljati zemlju u idućih pet godina. Iako se u javnosti zbog smjene Slavka Linića stječe dojam da se SDP raspada, Pusić ne misli tako.

- Ne mislim da se naš koalicijski partner raspada, već imaju poteškoće s kojima se trebaju nositi - rekla je.

>>> U petak 9. svibnja u novom Expressu ekskluzivno pročitajte Linićev plan osvete i kako su se vrijeđali Slavko i Zoki...

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Timmy2 09.05.2014.

    Stvarno tako misliš ?

  • Sokol ga nije volio 08.05.2014.

    Još ga samo komadić viri iz.................ako napišem Admin će stupiti u akciju

  • radilova kosa 08.05.2014.

    Konačno nešto istinito. U SDP-u nitko ne razmišlja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare