To je to što me zanima!

Sa strojem u nozi vozili su ga u bolnicu da ne iskrvari

Z. Bituh iz Zagreba frezom je prekopavao zemlju da zasadi mrkvu. Noževi stroja duboko su mu se urezali u nogu. Sa strojem su ga odvezli u bolnicu
Vidi originalni članak

Išao sam niz brijeg i orao frezom vrt. Žena je htjela saditi mrkve. Zakačio sam korijenje oraha i prebacio se preko freze, kaže Zvonko Bituh (74) iz zagrebačke Kustošije.
Oštri noževi poljoprivrednog stroja zabili su se u utorak oko 11.20 sati u Zvonkovu lijevu nogu i teško ozlijedili umirovljenika.
- Pokušavao sam se izvući ispod freze, ali nisam mogao. Onda su u pomoć pritrčali susjedi. Ni oni me nisu uspjeli izvući - opisuje Zvonko i dodaje kako je ubrzo stigla i supruga, koja do tada bila na tržnici.
- Ona je dotrčala plačući i vičući. Nisam se tada ni prepao, samo nisam mogao shvatiti zašto se ne mogu izvući - priča Bituh i dodaje kako su ubrzo stigli i vatrogasci i Hitna pomoć. Nisu ga htjeli odvajati od stroja kako ne bi iskrvario. Tek su u bolnici liječnici izvukli frezine noževe iz Zvonkove noge i hitno ga operirali.
- On je došao kod nas u traumatskom šoku. Imao je dvostruki otvoreni prijelom potkoljenice i otvoreni prijelom natkoljenice. S obzirom da ga je ozlijedio poljoprivredni stroj, rizik od infekcije je zbog zemlje i nečistog stroja bio iznimno visok. U svakom slučaju je bio u životnoj opasnosti - kaže prof. dr. Žarko Rašić iz zagrebačke bolnice Sveti Duh. Dodaje kako je Zvonku prijetila i amputacija noge, ali su je liječnici uspjeli spasiti.
- Ozljede kakve je imao vrlo su nalik na ratne rane - pojasnio je situaciju dr. Rašić. Zvonko godinama obrađuje zemlju pomoću freze i nije imao ni najmanju nezgodu.
- Sretan sam da me sad nije ubilo - kaže Zvonko i dodaje kako je zahvalan liječnicima koji su ga spasili. Više nije u životnoj opasnosti, ali ga noga još jako boli.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • JUNDOSS 18.03.2009.

    Ajde,drago mi je da je dobro proša,nesreće se događaju i kad paziš 100%.Ja sam danas freza sa takvom,posebno treba pazit kad je se vraća u \"rikverc\".po-zdrav barbi,biće on ok !

  • crnka27os 18.03.2009.

    hvala bogu što nije ostao bez noge

Komentiraj...
Vidi sve komentare