To je to što me zanima!

Sabor će ponovno glasovati o novoj predsjednici Povjerenstva

Odluka o drugom krugu glasovanja donesena je sa sedam glasova članova Odbora za Ustav iz vladajuće kvote, dok je petero oporbenih bilo protiv
Vidi originalni članak

Saborski Odbor za Ustav glasovima vladajuće većine odlučio je da Sabor može odraditi drugi krug glasovanja za izbor predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, u skladu s Poslovnikom. Jedina kandidatkinja za to mjesto je Nataša Novaković, kojoj je nedostajao glas do izbora, dok je Dalija Orešković povukla kandidaturu.

Odluka o drugom krugu glasovanja donesena je sa sedam glasova članova Odbora iz vladajuće kvote, dok je petero oporbenih bilo protiv. SDP i Most najavili su bojkot glasovanja u Saboru jer ga vide kao pokušaj discipliniranja vladajuće većine. SDP je najavio i da će na Ustavnom sudu osporavati izbor predsjednice Povjerenstva. Stava su da je Odbor za izbor i imenovanja trebao odredi nova dva kandidata ili kandidatkinje te da se potom trebalo ići na ponovljeno glasovanje u Saboru. 

- Ne smatramo da treba ponoviti cijeli postupak jer ne želimo da povjerenstvo ima pauzu u radu od nekoliko mjeseci, ali želimo zaštititi kandidate da ih se ne tretira kao poslušnike jedne političke opcije. Ovako i mali privid demokracije nestaje i postupak izbora će biti ogoljen do krajnjih granica - poručio je Arsen Bauk (SDP). 

- Vi želite ponovljenim glasovanjem u Saboru natjerati zastupnika, barem jednog, da dođe i promijeni svoje mišljenje iz prvog glasovanja - ustvrdio je Robert Podolnjak (Most). 
 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • serta68 27.02.2018.

    bacica za povjerenika, kako taj covijek lijepo prica hrvatski. Ako on pocne bilo sto objasnjavat za pol vure necemo ni znat o cemu je rijec. Takav nam treba i sve stranke zadovoljne, dok zavrsi i skombinira sto je htio reci eto hop prodje deset g. zastara itd.

  • Yassa 27.02.2018.

    toliko o moralu i poštenju čisti sprdeks na račun građana ili ti ga birača

  • dadoni 999 27.02.2018.

    Nije li poštenije, moralnije i zakonitije ići s drugim natječajem od forsiranja s glasovanjem drugi puta, tko zna možda sve dok ne prođe podobni kanditat za predsj. tog saborskog nepotrebnog tjela.

Komentiraj...
Vidi sve komentare