Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
19 komentara

Sabor će ponovno glasovati o novoj predsjednici Povjerenstva

Odluka o drugom krugu glasovanja donesena je sa sedam glasova članova Odbora za Ustav iz vladajuće kvote, dok je petero oporbenih bilo protiv

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19 komentara

Saborski Odbor za Ustav glasovima vladajuće većine odlučio je da Sabor može odraditi drugi krug glasovanja za izbor predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, u skladu s Poslovnikom. Jedina kandidatkinja za to mjesto je Nataša Novaković, kojoj je nedostajao glas do izbora, dok je Dalija Orešković povukla kandidaturu.

Odluka o drugom krugu glasovanja donesena je sa sedam glasova članova Odbora iz vladajuće kvote, dok je petero oporbenih bilo protiv. SDP i Most najavili su bojkot glasovanja u Saboru jer ga vide kao pokušaj discipliniranja vladajuće većine. SDP je najavio i da će na Ustavnom sudu osporavati izbor predsjednice Povjerenstva. Stava su da je Odbor za izbor i imenovanja trebao odredi nova dva kandidata ili kandidatkinje te da se potom trebalo ići na ponovljeno glasovanje u Saboru. 

- Ne smatramo da treba ponoviti cijeli postupak jer ne želimo da povjerenstvo ima pauzu u radu od nekoliko mjeseci, ali želimo zaštititi kandidate da ih se ne tretira kao poslušnike jedne političke opcije. Ovako i mali privid demokracije nestaje i postupak izbora će biti ogoljen do krajnjih granica - poručio je Arsen Bauk (SDP). 

- Vi želite ponovljenim glasovanjem u Saboru natjerati zastupnika, barem jednog, da dođe i promijeni svoje mišljenje iz prvog glasovanja - ustvrdio je Robert Podolnjak (Most). 
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message