To je to što me zanima!

Sabor donio novi zakon o ravnopravnosti spolova

Po novom zakonu više se neće smjeti reći žena sudac već sutkinja, a na razgovoru za posao žene se neće smjeti pitati detalje o rađanju djece
Vidi originalni članak

Većinom glasova Sabor je izglasao Zakon o ravnopravnosti spolova. Njime se predviđa da će u službenoj upotrebi sva zanimanja morati biti prilagođena rodu, pa se npr. više neće smjeti reći žena - sudac, nego sutkinja. Žene se prilikom razgovora za posao neće smjeti pitati detalji o bračnom statusu ili rađanju djece, a sva javna tijela u kojima sudjelovanje jednog spola bude manje od 40 posto, smatrat će se podzastupljenim sa stajališta rodne ravnopravnosti. Na izbornim listama također će morati biti uravnotežen odnos spolova.
Smatra se da će se ravnoteža spolova u političkim tijelima postići otprilike nakon tri izborna ciklusa od izglasavanja zakona.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • lussi 16.07.2008.

    AJDE BAR NEŠTO PAMETNO... BAREM KADA ODEM NA RAZGOVOR ZA POSAO NEĆE ME NAJPPRIJE PITATI DALI SAM UDANA I KOLIKO IMAM DJECE...PA KADA ČUJU DA SU DJECA MALA (MOGUĆA ČESTA BOLOVANJA) ZNAMO GDJE SU NAM VRATA...SRAMOTA!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare