To je to što me zanima!

Sabor: Klub manjina podržava pokretanje pitanja ustavnosti

Na ovo su se odlučili nakon što na Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina nije prošla inicijativa da to radno tijelo izrazi podršku civilnim udrugama
Vidi originalni članak

Klub nacionalnih manjina u Saboru krajem tjedna pokrenut će inicijativu prikupljanja potpisa zastupnika kao podrške udrugama civilnog društva koje traže očitovanje Ustavnog suda vezano uz referendumsko pitanje o ustavnoj definiciji braka. 

Na ovaj potez odlučili su se nakon što na Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina nije prošla inicijativa da to radno tijelo izrazi podršku udrugama jer su protiv toga bili članovi odbora iz redova SDP-a i HDZ-a.

- Nakon odluke Sabora pokrenuli smo jedino što je još bilo moguće, a to je da podržimo pokretanje pitanja ustavnosti. Na Odboru i u Saboru, svi su se ponašali stranački tako da glas nekoliko nas nije dovoljan. Siguran sam da će oni koji su glasali za uvijek predstavljati oslonac za borbu protiv bilo kakvog ograničavanja ljudskih prava. Jasno je da dvije velike stranke traže glasove ili ih barem ne žele izgubiti pa su se shodno tome i ponašale - kazao je Furio Radin.

Uz njega za podršku udrugama na odboru bili su Goran Beus Richembergh (HNS), Mirela Holy (ORAH), Dragan Crnogorac (SDSS) i nezavisni Veljko Kajtazi.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • ujo66 14.11.2013.

    Po ovome ispada da i pedofili kao manjina imaju prava da legaliziraju svoju djelatnost samo sto ta njihova prava zakida vecina.

  • miladraga 13.11.2013.

    Sve ove udruge za zaštitu ptica pjevica, polarnih medvjeda i inih su antihrvatske i jedini im je cilj potkopavati i ocrniti zemlju na svakom koraku...

  • KrešimirŠafran 13.11.2013.

    meni ovan na mister bina lići, samo nije ni smiješan ni simpatićan

Komentiraj...
Vidi sve komentare