To je to što me zanima!

Sabor: Nula promila ukinut će se tek sredinom lipnja

Pojedinačnu raspravu o Zakonu o sigurnosti u prometu obilježile su međusobne replike SDP-ovaca pa drugi zastupnici nisu mogli do riječi
Vidi originalni članak

U pojedinačnoj raspravi o Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa u Saboru, SDP-ovac Šime Lučin upozorio je na apsurd da se tim zakonom ne ukida 0.0 promila.
- Ako vas zaustavi policija, ne radi vam svjetlo i niste vezani, a uz to imate do 0,5 promila, kaznit će vas se i za to, mislim da ove drakonske kazne neće dati nikakvog efekta - rekao je Lučin. Podsjetio je da je u posljednjih 10 godina u prometu na cestama poginulo 6472 osobe. Njegov stranački kolega Marin Jurjević istaknuo je kako je po broju poginulih Hrvatska 'u ratu'.
Zbog međusobnih replika SDP-ovaca drugi zastupnici nisu mogli doći do riječi. Takav način rasprave uzrujao je IDS-ovca Damira Kajina. Ustvrdio je i da su upravo HDZ i SDP svojedobno izglasali uvođenje nula promila. Marijan Jurjević (SDP) iz klupe mu je poručio da to nije istina, na što mu je Kajin uzvratio: "Jesi, glasovao si, što lažeš". U Klubu HSS-a u Saboru za zastupnike je organizirana degustacija vina Zagrebačke županije. Na ovaj način vinari su pozdravili skorašnje ukidanje odredbe o nula promila. Zakon će na snagu stupiti najranije 8. lipnja. No kako će se zakon popravljati,vjerojatnije je da će na snagu stupiti sredinom lipnja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare