To je to što me zanima!

Sabor o grbu: Je li kuna zlatna ili smeđa, koje boje su rogovi

U srijedu idući tjedan počinje osma sjednica Sabora koja će trajati tri tjedna, nakon čega slijedi nova pauza. Među 65 točaka dnevnog reda je i ona o izgledu grba
Vidi originalni članak

Idući tjedan, u srijedu počinje 8. sjednica Sabora koja bi trebala potrajati tri tjedna, a među 65 točaka na dnevnom redu je i ona o izgledu hrvatskog grba, piše T-portal.

- Proces uređenja grba Hrvatske nije završen, jer se stalo, bio je završen samo u nacrtu. U zakonu treba opisati, što sada nije do kraja, je li kuna smeđe ili zlatne boje, jesu li na kozi za istarski grb rogovi i papci crveni, koja je boja, koliko je crvena crta odmaknuta od samog grba, zatim koji je nagib ovog luka. Sve bi to trebalo napisati, kad se radi o službenim obilježjima. Druga je stvar kad je u pitanju kreacija umjetnika ili sloboda -  objasnio je predsjednik Sabora Josip Leko koji ne smatra čudnim da se usklađuje nešto što nije bilo usklađeno. 

Zastupnici će raspravljati i o rebalansu proračuna, Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o PDV-u, Zakonu o rodiljnim naknadama, te o izmjenama i dopunama Zakona o naknadama za radnike u stečajnom postupku. 

Nakon tri  tjedna rada pauza

Nakon tri radna tjedna uslijedit će Praznik rada kada će vjerojatno prestati raditi do lokalnih izbora. Kako je pojasnio Leko, tada će atmosfera biti nabijena političkim borbama za lokalne izbore. Nakon izbora Sabor će nastaviti s radom do 15. srpnja. 

- Ima još jedan tjedan s dva praznika pa ćemo vidjeti kako ćemo raditi. U svakom slučaju, govorili smo o radu Hrvatskoga Sabora do kraja ljetnog zasjedanja 15. srpnja - rekao je Leko. 

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Halo Bing, kako brat 03.04.2013.

    Pa zakaj bi raspravljali o rogovima i papkima. Pa znamo mi dobro kak to zgleda. Uz njih, i s njima, (Zokijevima, tominima i Vesninima) mi rogove i papke imamo još od 90tih. O tomu kak kuna zgleda, e to bi već mogli. Jer, sve manje Hrvata, Hrvatica i drugih stanovnika lijepe naše, zna kak kuna zgleda.

  • dahhmal 03.04.2013.

    Kaj vas plačamo za to koja je boja kuna bolje vi raspravljajte da penzići i šljakeri imaju više kuna u đepu

  • nostalgičar 03.04.2013.

    zbilja smo banana država , što dalje to sve tužnije i tužnije

Komentiraj...
Vidi sve komentare