To je to što me zanima!

Sabor prihvatio ostavku I. Sanadera sa 118 glasova

Protiv ostavke premijera bio je Dragutin Lesar, a dvoje zastupnika bilo je suzdržano. Sanader je četvrtak poslijepodne proveo u sjedištu HDZ-a
Vidi originalni članak

Sabor je nešto prije 18 sati na glasovanju prihvatio ostavku premijera Ive Sanadera sa 118 glasova. Protiv ostavke je bio nezavisni Dragutin Lesar, a suzdržani su bili Zlatko Horvat i Danica Hursa. Premijer u ostavci Sanader će ostati sve do trenutka iskazivanja povjerenja novoj premijerki i novoj vladi. Prihvatili su i raspuštanje Vlade, koja će do potvrđivanja nove Vlade obavljati tehničke poslove. Odluku Sabora odmah je kako piše Jutarnji list, sam Vladimir Šeks odnio predsjedniku Mesiću na Pantovčak. On može tek nakon što primi odluku Sabora otvoriti konzultacije oko nove Vlade, što može potrajati do 30 dana.
- Dok to ne bude rješeno, Ivo Sanader je za mene još uvijek premijer - rekao je Mesić za HTV.  Sabor je u četvrtak izmijenio zakone o Vladi te o ustrojstvu i radu središnjih tijela državne uprave. Izmjene omogućuju rad tehničke vlade do imenovanja novog premijera i potvrđivanja vlade u Saboru. Uz to, osniva se Ministarstvo uprave. Mesić je rekao da je za novi Zakon o Vladi saznao u srijedu navečer. Objasnio je da nakon što se usvoji, Zakon treba stupiti na snagu, da bi se moglo po njemu postupati.

SANADER POSLIJEPODNE U SJEDIŠTU STRANKE
Oko 16.30 sati u četvrtak Ivo Sanader stigao je u središnjicu HDZ-a na zagrebačkom Trgu hrvatskih velikana. U njegovoj pratnji bilo je samo osiguranje. Nitko u stranci nije znao da stiže, jer je središnjicu posjetio neplanirano. Neslužbeno se tek moglo čuti da se došao pripremiti za subotnji Sabor HDZ-a u zagrebačkoj Areni. U stranku je stigao ozbiljan, u lijevoj ruci nosio crnu torbu i držao papire. Zadržao se dva sata, a po izlasku nije želio ništa komentirati.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Vrtirepka 03.07.2009.

    Sa njim u Haag, a nek nam vrate Gotovinu, koji kreten bezobrazni.

  • direktor 02.07.2009.

    sabor prihvatio..... pa sta je trebao? neprihvatiti ostavku??? nedat majmunu da izađe???

  • barkley 02.07.2009.

    upropastio SVE

Komentiraj...
Vidi sve komentare