To je to što me zanima!

Sabor prihvatio rebalans proračuna s 81 glasom za

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
IDS je tražio 20 mil. kuna za školu Veli Vrh u Puli koja se gradi nakon požara 2008. god. Povukli su amandman, ali Vlada im je obećala sredstva
Vidi originalni članak

Sabor je s 81 zastupničkim glasom za i 60 protiv prihvatio rebalans proračuna s tri tehnička amandmana HDZ-a. U zastupničkim klupama nije se pojavilo 12 zastupnika. Iako je IDS tražio 20 milijuna kuna za školu Veli Vrh u Puli, koja se gradi nakon požara 2008. godine, amandman su povukli. Ministar financija Ivan Šuker obećao je da će Vlada za spomenutu školu do kraja godine probati naći sredstva i to vjerojatno iz pričuve.
- Držim vas za riječ - uzvratio mu je Boris Miletić (IDS). Sabor je odbio amandman kojim su HDSSB-ovci tražili veća sredstava za subvencije poljoprivrednicima zbog šteta u proizvodnji, a zbog kojih je upitna jesenska sjetva. Sabor je prihvatio i odluku kojom se buduće Vlade obvezuje da iduće dvije godine ne smiju povećavati rashode, a protiv su bili zastupnici SDP, HNS-HSU i IDS jer on, kako kažu, ne drži vodu. Zoran Milanović (SDP) takav zaključak smatra nepotrebnim, ali i politički nelogičnim.
- Da je bilo volje da se nešto mijenja to bi se učinilo sada. Politička volja, odlučnost i hrabrost pokazuje se u situacijama kao što je bio rebalans. To ste nažalost propustili učiniti. Obećavati nešto za 2011. ili 2012. je u najmanju ruku neozbiljno, ali najneozbiljnije je bilo propustiti šansu koju ste imali - rekao je Milanović.
- Ova odluka je kao da zaključujete da će idućeg kolovoza biti lijepi i sunčani dani. Oni će biti kakvi budu. Bit će jutro, bit će podne i bit će večer, bit će svjetlo i bit će mrak. Bit će vjerojatno manje ili više oblačno - prognozirao je šef SDP-a na što je negodovala vladajuća većina. HNS je bio protiv odluke o zamrzavanju rashoda jer ona pretpostavlja da se iduće dvije godine nećemo pomaknuti s mjesta odnosno da neće biti gospodarskog oporavka, a upozoravaju da u projekcijama nije predviđen novac s kojim ćemo morati sudjelovati u proračunu EU 2012. godine.
- Taj zaključak nije povezan s planetom Zemljom, da ne kažem s hrvatskom realnošću - izjavila je Vesna Pusić (HNS).
Damir Kajin (IDS) smatra da Vlada ne može budućim generacijama i onima koji će biti na vlasti, a to, kaže, neće biti HDZ, određivati proračunske veličine. Na oporbene kritike uzvratila je premijerka.
- Ovime se pokazuje hrabrost i odlučnost odnosno jesmo li za odlučne korake ili za stajanje u mjestu - izjavila je Kosor i zaradila pljesak stranačkih kolega. Napomenula je i da u raspravi o rebalansu nije čula gotovo niti jedan konkretan prijedlog gdje bi trebalo intervenirati na rashodovnoj strani. Podsjetila je da će Vlada donijeti Zakon o fiskalnoj odgovornosti.

'NIJE VLADA KRIVAC ZA ANTIPODUZETNIČKU KLIMU'
Nakon medijskog prepucavanja vlada li u Hrvatskoj antipoduzetnička klima ili ne, u Banskim dvorima sastali su se premijerka i čelnik HUP-a Damir Kuštrak. Dogovarali su sastanak na temu investicija. Na Kuštrakove tvrdnje da vlada antipiduzetnička klima, Kosor kaže:
- Nemojte me pokušavati posvađati s gospodinom Kuštrakom. Ako on govori o tome da poduzetnička klima nije onakva kakvu bismo htjeli, ja se s njim apsolutno slažem. Tu ima puno posla za sve nas. Sigurna sam, iz naših razgovora, da nije mislio da je tome krivac Vlada, nego cjelokupno ozračje i sve što moramo napraviti jest da uklanjamo prepreke - rekla je. Podsjetila je da je Vlada osnovala povjerenstvo koje na rješavanju tog problema inteintenzivno radi, te da je taj posao je pri kraju. Na pitanje je li saznala tko je iz Svjetske banke poslao priopćenje u kojem se kritizira Vladu zbog rebalansa proračuna, Kosor je šturo odgovorila da je sve rekla o Svjetskoj banci te da će reakcija biti ovaj tjedan.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • maajde 30.08.2010.

    ljude se drži za riječ a ovna za rogove

  • user_38692 30.08.2010.

    Pogledam prvu sliku i odma me poteralo na WC !!

  • 30.08.2010.

    potpisali si osmrtnicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare