To je to što me zanima!

Sabor raspravlja o izvješću HAZU-a i službama za građane

Predlaže se da se ustroji Služba za medije koja informira javnost o radu Sabora i Služba za građane koja komunicira s građanima i radi na njihovoj edukaciji
Vidi originalni članak

Na zasjedanju Hrvatskog sabora zastupnici će u petak razmatrati prijedlog odluke o saborskoj stručnoj službi kojom bi parlament još više otvorili medijima i građanima, piše HRT. Predlaže se da se ustroje dvije službe, Služba za medije koja obavlja poslove o informiranju javnosti o radu Sabora i Služba za građane koja obavlja poslove izravne komunikacije s građanima te radi na edukaciji. 

Razmotrit će i izvješće o radu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) za 2011. godinu. Zaklada HAZU je lani financirala 128 projekata s ukupno 1,3 milijuna kuna. Ostvarena je suradnja s 35 akademija te je HAZU objavila ukupno 108 svezaka publikacija. Znanstveno-istraživačke jedinice radile su na 31 projektu. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • marnik954 01.06.2012.

    U nas se akademikom obično postaje političkom linijom. Koliko imamo akademika morali bi biti najrazvijenije demokratsko društvo sa večim standardom od zemalja Beneluxa....!

  • jabbar 01.06.2012.

    Služba za građane koja radi na edukaciji građana?????Nek´ svoju babu educiraju!

  • Car Mrgud 01.06.2012.

    Evo novih uhljebljenja na našu grbu.Tak se rješava nezaposlenost.A tu bi ja osnovao i odbor za praćenje rada službe za medije i drugi za praćenje službe za komuniciranje.I naravno,dvije agencije za nadgledanje rada odbora.I 100'tinjak nezaposlenih zbrinuto.A u hazu bi obavezno trebalo poslati nekakvu reviziju da se vidi po čemu su neki polupismeni tulavci dobili akademske titule,a recimo,Radman nije,stoga sve proglasiti ništetnim i ponovo izabrati akademike.Ovu instituciju nitko ne smatra za ozbiljno,a mute sa nekretninama u njihovom vlasništvu u maniri najveće neobrazovane lopine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare