To je to što me zanima!

Sabor u srijedu nastavlja rad raspravom o Obalnoj straži

Hrvatski sabor nastavit će u srijedu zasjedanje raspravom o novom zakonu o Obalnoj straži, koji se donosi nakon 12 godina, a regulira sva pitanja vezana za funkcioniranje Obalne straže
Vidi originalni članak

Novina zakona je u tome što se utvrđuju uvjeti za davanje ovlasti ovlaštenim osobama Obalne straže za obavljanje inspekcijskih poslova na moru u pojedinim upravnim područjima.

Predloženi zakon uređuje postupanja vezana uz nadzor morskog ribarstva, nadzor sigurnosti plovidbe, zaštitu morskog okoliša, zaštitu prirode i kulturne baštine.

Donošenje zakona, ističu predlagatelji, predstavlja daljnje unaprjeđenje sustava domovinske sigurnosti, te jačanje suradnje i koordinacije nadležnih državnih tijela na moru.

Na dnevnom redu je i prijedlog zakona o obradi biometrijskih podataka, kojim se osiguravaju uvjeti za interoperabilnost, odnosno povezivanje i obradu fizičkih obilježja osobe koja omogućuju njezinu jedinstvenu identifikaciju između informacijskih sustava Hrvatske i EU-a.

To će dodatno doprinijeti jačanju sigurnosti u Hrvatskoj i na području Schengena jer će se osigurati rješenje za otkrivanje višestrukih identiteta u cilju točnije identifikacije osoba i suzbijanje prijevara veznih uz identitet, istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Zastupnici će u srijedu također raspraviti izvješće o radu Hrvatske energetske regulatorne agencije za 2018., kao i prijedlog saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport o osnivanju Odbora za nagradu za promicanje prava djeteta.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • John Doe Jr. 09.10.2019.

    napokon počinje omiljena hrvatska serija mućke

  • 09.10.2019.

    8. 10. 1991.g. je bio moj najsretniji dan u životu , radovala sam se MOJOJ državi koja će biti Švicarska i u kojoj ćemo konačno moći živjeti kao ljudi. 28 godina poslije većina jedva preživljava , ljudi iseljavaju , a ovi gore laprdani u međuvremenu raspravljaju o boljoj budućnosti , dakle još uvijek očekujemo Godota hahahahahahaaaaaa aahahahahahahahahahaaaa

  • MarijanGrdašić 08.10.2019.

    Konačno neka normalna tema i nadam se da će u sjednici biti barem desetoro nekih zatupnika koji eto nisu imali nekog pametnijeg posla pa otišli na radno mjesto. Svi bi te zatupnike najradije poslali u rodno mjesto ali eto ne smije se. Obalna straža, mrtva straža, straža ispred Vranjinog spomenika, prijave protiv golubova što poseru spomenike, gradi se veličanstven novi oltar domovine po Milanu Bandiću .... eto puno straža. Jasno nam je da na morskim granicama moramo imati i vojsku (mornaricu) i obalnu stražu ne onu mrtvu već stvarnu. Imamo ozbiljne ugroze sa svih strana eto čak imamo prijave od zatupnika da su ozbiljno seksualno ugroženi. Sve se to mora junački obraniti. Prije deset godina trebalo je stvoriti obalnu stražu i proglasiti isključivi gospodarski pojas ali eto trolovi su se prodali radije. Imali bi redovite prihode od pomorskih tranzicija i konfisciranja italijanskih ribarskih brodova jer su bolji negoli naši. Za Juge se to redovito radilo. Debelo prekasno gospodo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare