To je to što me zanima!

SAD: Broj žrtava gljivičnog meningitisa narastao je na 14

Iz Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti u četvrtak su izvijestili kako su u jednom danu zabilježena još 33 slučaja zaraze i dva nova smrtna slučaja
Vidi originalni članak

Američka vlada objavila je kako je broj žrtava gljivičnog meningitisa narastao na 14, dok je broj zaraženih trenutačno 170, javlja Huffington Post. Savezna država Idaho tako je 11. država u kojoj je zabilježena zaraza. Iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u četvrtak su izvijestili kako su u jednom danu zabilježena još 33 slučaja zaraze i dva nova smrtna slučaja. 

Podsjetimo, pacijenti su oboljeli od rijetkog gljivičnog meningitisa nakon što su primili epiduralne steroidne injekcije. Riječ je o injekciji koja se uglavnom daje pacijentima koji pate od bolova u leđima. Gljivični meningitis napada zaštitnu ovojnicu mozga i leđne moždine, a često se prekasno otkrije jer u ranom stadiju ima simptome kao i obična gripa.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Mini-me_1 12.10.2012.

    nakon sto su ih zarazili sad ih pokusavaju spasiti da nadu ljek!!! malo da eksperimentiraju!!!

  • povjetarac15 12.10.2012.

    Brrr, ovo je stvarno strašno :/

  • graziella 11.10.2012.

    Mojoj majci ukocila se ledja,pa je primala injekcije.Kad je cula ovo na televiziji,prestade je sve boliti i nije htjela vise injekcije bez obzira sto smo joj pokusali objasniti da ne prima tu vrstu injekcijaNjen komentar na nasa objasnjenja je bio: "Neka sine.mater vise ne bole ledja,neka oni bodu koga hoce,mene vise nece."

Komentiraj...
Vidi sve komentare