To je to što me zanima!

'SAD će braniti i sebe i svog saveznika od Sjeverne Koreje'

Američki državni tajnik podsjetio je Sjevernu Koreju kako imaju mogućnost izbora, a taj izbor je da uđu u pregovore u denuklerizaciju. Tenzije između Koreja još rastu
Vidi originalni članak

Američki državni tajnik John Kerry je u Washingtonu rekao u utorak kako će SAD braniti sebe i svog saveznika Južnu Koreju, koji su suočeni s prijetnjama Sjeverne Koreje. Podsjetio je Sjevernu Koreju kako imaju mogućnost izbora, a taj izbor je da uđu u pregovore u denuklearizaciju. Pjongjang je, inače, poduzeo niz prijetnji nakon trećeg nuklearnog testa u veljači ove godine.

Vlasti Sjeverne Koreje nisu dopustile radnicima iz Južne Koreje ulazak u zajednički industrijski park, javlja BBC

Ipak, stotinama stanovnika Južne Koreje dopustit će da odu iz industrijske zone, izvijestili su. Tenzije između Južne i Sjeverne Koreje sve više rastu, a Sjeverna Koreja je istaknula kako će ponovno aktivirati nuklearni reaktor, koje koriste za proizvodnju plutonija za svoj program nuklearnog oružja.

Kina je u srijedu pozvala na suzdržanost na Korejskom poluotoku, nakon što je Pjongjang zabranio zaposlenicima iz Južne Koreje pristup industrijskom parku. Rusija je izrazila zabrinutost zbog "eksplozivne" situacije vezane za Sjevernu Koreju. 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • biberrr 04.04.2013.

    Znači Sjevernokoreanci se spremaju na bombardiranje i rušenje Newyorka,Washingtona,Čikaga,Los Angelesa,San Francisca itd. Amerima nije ni na kraj pameti napasti Koreju,osim ako se budu morali braniti. Zašto ja u to ne vjerujem?

  • vox populi 03.04.2013.

    Pitam se kakva bi sve sranja svijet doživio da nije Amerike.

  • dimitrije ljotić 03.04.2013.

    LongliveUSAforever šta bi ti onda rekao na to da ameri počnu dolazit u hrvatsku po sve što im je potrebno od ne zavidnih količina nafte do svega što ima u ovoj državi da se opustoši,(što je već počelo tim pomaganjem u oluji kao neko savezništvo a na kraju svakom utreaju kurac jel ti nije malo glupo da ameri podupiru sve pobunjenike ovog svijeta od libije sirije do balkana i okolo) jel bi ti onda bilo isto??

Komentiraj...
Vidi sve komentare