To je to što me zanima!

SAD će promijeniti politiku prema klimatskim promjenama

Trump, skeptik u pogledu klimatskih promjena, obećao je u kampanji da će povećati vađenje nafte, plina i ugljena u SAD-u. Obećao je također da će povući SAD iz Pariškog sporazuma
Vidi originalni članak

SAD će promijeniti politiku kad je riječ o klimatskim promjenama i povući će se iz globalnog sporazuma o smanjenju emisija stakleničkih plinova, rekao je u ponedjeljak Myron Ebell, voditelj tranzicijskog tima američke Agencije za zaštitu okoliša (EPA).

"Trump bi to mogao učiniti izvršnom uredbom sutra ili u sklopu većeg paketa", rekao je Ebell na konferenciji u Londonu. "Nije mi poznat tajming."

Trump, skeptik u pogledu klimatskih promjena, obećao je u kampanji da će povećati vađenje nafte, plina i ugljena u SAD-u. Obećao je također da će povući SAD iz Pariškog sporazuma o borbi protiv klimatskih promjena.

Ebell, koji je pomagao u tranziciji EPA-e nakon Trumpove pobjede u studenome pa sve do njegove prisege 20. siječnja, objasnio je kako je teško predvidjeti tajming za bilo kakav Trumpov potez jer su ministarstva još u tranziciji.

Trump je za novog šefa EPA-e odredio Scotta Pruitta, državnog odvjetnika Oklahome, koji je vodio 14 parnica protiv EPA-e.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • arwin 31.01.2017.

    Priču o klimatskim promjena stvorili su neoliberalni fašisti kako bi srednjem sloju objasnili odluke koje su išle na ruku krupnom kapitalu i u konačnici dovele do enormnog bogačenja bogatih, povećanom broju sirotinje i smanjenju i osiromašenju srednjeg sloja. Klima se oduvijek mijenjala i mijenjat će se zbog dominantno prirodnih razloga. U nedavnoj prošlosti bilo je mnogo hladnijih i ali i toplijih razdoblja od trenutnog. Ono što jest stvarna prijetnja čovječanstvu je globalno zahladnjenje koje zbog svoje cikličnosti neminovno mora doći samo se ne zna točno kad. Već 10.000 godina traje prilično kontinuirani rast temperature koji je uostalom i omogućio naseljavanje Europe i Amerike te razvoj današnje civilizacije.

  • efteling 31.01.2017.

    Sto je poenta?Uci u nov ciklus finansiranja energije i time smanjiti enormni dug koji Ameri imaju.U sustini ovo je borba za dolar.Ono o cemu demokrate ne pricaju rado je 17 triliona duga,zapustena srednja klasa...Kinezi placaju carinu kao i mnoge druge drzave i uspeju profitirati...Trump ce pokusati uceniti Kinu suficitom koji ovi beleze...sve to ce uticati i na svetsku trgovinu jer ce se poceti javljati barijere....pa kome dosadi....A na kraju tunela ce morati doci novi svetski monetarni sistem jer ovaj sadasnji je truo.Globalizacija kojom se pokusalo produziti vek monetarnom sistemu je upravo taj sistem protekcionizma i spekulativnog Kapitala jednostavno upropastio.sa jedne strane Trump vuce logicne poteze i hoce sebe kao svetskog lidera videti u pregovorima o monetarnom sistemu.Sa opaskom da i ne zavisi toliko puno od njega vec vise od odgovora drugih prema njemu...

  • kažemja 31.01.2017.

    Briga starog prdonju što će biti za 20 ili 30 godina . On je svoje proživio .Uglavnom da je nešto pametno od njega to bi me iznenadilo ovako ostaje dosljedan svojoj gluposti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare