To je to što me zanima!

SAD: Demokrati i republikanci su predstavili nacrt zakona o ograničavanju pristupa oružju

Američki senatori, predstavnici obiju stranaka, predstavili su u utorak nacrt zakona o ograničavanju pristupa vatrenom oružju
Vidi originalni članak

Ovaj tekst "koji podržavaju članovi obiju stranaka je korak naprijed i spasit će živote. Iako to nije sve što želimo, ovaj zakon je hitno potreban", rekao je Chuck Schumer, vođa demokrata u Senatu.

Zastupnici su rekli da će vjerojatno prvo proceduralno glasovati o paketu u utorak navečer, nakon što su premostili razlike u pitanjima koja uključuju pobačaj, zakone o crvenoj zastavi i obiteljsko nasilje.

CODY MCCLAIN BROWN Američki profesor za 24sata o masakru: 'Biden tu ne može ništa, a onaj senator je idiot'

"Vjerujem da ćemo ovog tjedna donijeti zakon koji će postati najznačajniji dio zakonodavstva protiv nasilja oružjem koje je Kongres usvojio u 30 godina. Ovo je napredak. I što je još važnije, to je dvostranački napredak", kazao je senator Chris Murphy, vodeći demokrat u pregovorima.

"Ovaj dvostranački zakon o sigurnosti oružja je napredak i spasit će živote. Iako to nije sve što želimo, ovaj zakon je hitno potreban", rekao je Schumer, vođa većine u Senatu.

U POKOLJU UBIO 19 DJECE Psiholozi o masakru u SAD-u: 'To je rezultat kaosa u društvu, i hrvatska djeca su u opasnosti'

Schumerov republikanski kolega, vođa manjine Mitch McConnell, opisao je zakon kao "paket zdravog razuma" u izjavi u kojoj obećava vlastitu potporu.

Budući da je Senat od 100 mjesta ravnomjerno podijeljen, za usvajanje zakona trebat će potporu najmanje 10 republikanaca.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Dalibor0704 22.06.2022.

    Mogu donositi zakone kako hoće, kriminalci će i dalje imati neograničen pristup oružju. Jedino će otežati normalnima da nabave nešto za samoobranu. Baš kao i u HR.

  • faithless 22.06.2022.

    Chicago je zabranio policiji da lovi ljude koji bježe, što je predispozicija za biti političar? Manjak jedne ili dvije polutke mozga?

  • faithless 22.06.2022.

    New York city, u sedmom mjesecu planira, pazite sad ovo, zabraniti pancirke za civile jer ozljeđuje ljude. Jbm jesu li svi ovo podebilili?

Komentiraj...
Vidi sve komentare