To je to što me zanima!

SAD: Eksplodirala tvornica kemikalija, bjesne požari

Bačve s kemikalijama od 250 litara letjele su zrakom. Stup crnog dima koji se dizao nad tvornicom vidio se s udaljenosti od 10 kilometara
Vidi originalni članak

Eksplozija i požar u rafineriji kemikalija sjeverno od Des Moinesa, glavnog grada američke savezne države Iowa, u ponedjeljak su doveli do zatvaranja dviju autocesta u blizini, a vatrogasci ni nakon višesatne borbe nisu uspjeli ugasiti požar, javljaju američki mediji. U krugu tvornice Barton Solvents Inc. eksplodirali su rezervoari s kemikalijama, i bačve od 250 litara koje su letjele zrakom. Stup crnog dima koji se dizao nad tvornicom vidio se s udaljenosti od 10-ak kilometara.
Prema prvim izvješćima u nesreći je ozlijeđen jedan radnik, a zbog straha da se u požaru razvili otrovni spojevi, provodi se ispitivanje zraka. Sve vatrogasne postaje poslale su ekipe na teren, ali eksplozije, plamen i gusti crni dim, prislili su vatrogasce na povlačenje, javljaju američke TV mreže. Barton Solvents Inc. je proizvođač i distributer industrijskih kemikalija, ulja i premaza s pogonima u Iowi, Kansasu i Wisconsinu. Eksplozija pogona Barton Solventsa u Valley Centeru, u Kansasu, u srpnju ove godine, dovela je do evakuacije 6.000 stanovnika tog područja, sjeverno od Wichite.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare