To je to što me zanima!

SAD i Hrvatska potpisale su Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

Sporazum će pojednostavniti poslovanje hrvatskim tvrtakama na američkom tržištu, ali i obrnuto, što podržava radna mjesta u SAD-u i Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Američki podtajnik za gospodarski rast, energetiku i okoliš Jose W. Fernandez i hrvatski ministar financija Marko Primorac danas su u Washingtonu, D.C., potpisali sveobuhvatni sporazum o porezu na dohodak između Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske, priopćili su iz Američkog veleposlanstva u Zagrebu. 

Sporazum, koji podliježe postupku savjetovanja i suglasnosti za ratifikaciju u Senatu Sjedinjenih Američkih Država, te ratifikaciji u Hrvatskom saboru, dugoročni je i zajednički cilj dviju zemalja, kojim će građani SAD-a i Republike Hrvatske izbjeći dvostruko oporezivanje.

Nadalje, Sporazum će pojednostavniti poslovanje hrvatskim tvrtkama na američkom tržištu, ali i obrnuto, što podržava radna mjesta u SAD-u i Hrvatskoj. Izbjegavanje dvostrukog oporezivanja će omogućiti hrvatskim tvrtkama lakše uključivanje u tržište SAD-a, čime će se osnažiti suradnja i inovacije u privatnom sektoru između dvije zemlje.

STIŽE IH JOŠ ŠEST Norveška 'kraljica neba' brani Kijev i Ukrajinu od raketa...

- Danas sam se pridružio ministru Primorcu u potpisivanju sveobuhvatnog bilateralnog sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koji jača gospodarske veze. Naše američko-hrvatsko partnerstvo napreduje i Sjedinjene Američke Države pozdravljaju vodstvo Hrvatske u područjima od europske energetske sigurnosti do ključne potpore Ukrajini - izjavio je podtajnik Fernandez. 

Privremeni otpravnik poslova Sjedinjenih Američkih Država Mark Fleming, koji je otputovao u Washington kako bi prisustvovao potpisivanju sporazuma, pozdravio je rastuće partnerstvo između Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske, kao i pojačanu suradnju koja je dovela do ovog sporazuma.

- Ovo je složen i detaljan sporazum. Pozdravljam predanost i naporan rad američkih i hrvatskih dužnosnika, posebice iz Ministarstva financija Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstva financija Republike Hrvatske. Potpisivanje ovog ugovora jasan je znak snage i dubine naših bilateralnih odnosa - rekao je Fleming. 

SKICIRALA STRATEGIJU Američka ministrica trgovine: 'Amerika ne nastoji raskinuti gospodarske veze s Kinom'

- Prošle godine Hrvatska je ušla u američki Program izuzeća od viza. Sada smo potpisali sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, što je dokaz vodstva Hrvatske kao našeg snažnog saveznika i bliskog partnera - dodao je. 

Fleming je istaknuo kako hrvatska Vlada zajedno sa SAD-om i saveznicima i partnerima predvodi u pomoći Ukrajini te Rusiju smatra odgovornom za Putinom neizazvani i neopravdani rat protiv Ukrajine. 

KRONIČAN MANJAK DRŽAVNOG NOVCA SAD šalje 17 milijuna dolara pomoći oružanim snagama BiH

- Prošlogodišnje puštanje u rad plutajućeg terminala za ukapljeni prirodni plin na otoku Krku promijenilo je igru i jača Hrvatsku kao strateškog energetskog lidera u regiji. Partnerski rad Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske promiče interese obiju naših zemalja, podupire američki i hrvatski narod i pridonosi široj transatlantskoj sigurnosti - rekao je Fleming 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Zlatna Vuga 08.12.2022.

    A zašto to ne naprave s bližom nam Austrijom?

  • Barbara Ellison 08.12.2022.

    Najbolji posao ... prilika za svakoga! Radite iz udobnosti svog doma, prijenosnog računala i radite prema vlastitom radnom vremenu. Dobijte od 300 € do 500 € po danu! Nema ograničenja, sve ovisi o vama i o tome koliko žzelite zaraditi svaki tjedan. Posjetite stranicu za više informacija... ...............................>>>>>>>>>>>>>>>>> J­­­­o­­bzC­­­a­­­­r­t.C­­O M

  • vippravednik 08.12.2022.

    Sad kad ameri navale iseljavati i preplave naše tržište rada,

Komentiraj...
Vidi sve komentare