To je to što me zanima!

SAD: Majci oduzeli sina (8) jer je dozvolila da 'nakupi' 90 kg

Ovo je prvi slučaj u SAD-u da je roditelju oduzeta skrb zbog problema s težinom. Tvrde da majka nije dovoljno učinila da kontrolira dječakovu težinu i apetit
Vidi originalni članak

Osmogodišnji dječak iz američkog Clevelanda oduzet je majci i smješten u udomiteljsku obitelj zbog svoje prekomjerne težine. Dječak ima 90 kilograma i smatraju ga izrazito pretilim te strahuju da bi zbog kilograma viška moga oboljeti od dijabetesa i visokog tlaka.

Socijalni radnici optužili su majku da nije učinila dovoljno da obuzda djetetov apetit i kontrolira njegovu težinu. Ovo je prvi slučaj u Americi da je roditelju oduzeta skrb isključivo zbog problema s težinom.

Majčini odvjetnici kazali su pak da su službe pretjerale, dok druga strana ustraje pri tvrdnji da majka nije učinila dovoljno da pomogne sinu da skine nagomilane kilograme što su protumačili kao zanemarivanje.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • user_90651 28.11.2011.

    Strasno kako neki ljudi zanemaruju vlastitu djecu. On pretjerano jede i smatra da u tome nema nista lose. Imamo mi toliko primjera iz nase okoline gdje bi pojedinim roditeljima stvarno trebalo oduzeti djecu radi zanemarivanja, zlostavljanja, nasilja, jedini problem je kuda sa tom djecom kad ih se iscupa iz takvog okruzenja. Prije par dana sam na svoju usi i oci cula, odnosno vidjela kako se majka ponasala prema svojoj curici od nekih 2 ipo godine. Stavila ju je u soping kolica i gurala po trgovini, curica je rukicama dohvatila neke slatkise i spustila ih u kolica, a "majka" je vristala: "Glupaco, odvest cu te doma i neces vise izlazit iz kuce dokle god se ne naucis ponasati! Neces ti mene sramotit medju ljudima!". Eto, sta nam vise treba

  • jane82 28.11.2011.

    jadničak mali...pa to je strašno...:((

  • micekica 28.11.2011.

    žao mi je djeteta što mora rasti u udomiteljskoj obitelji ali očito mu doma nekaj ne štima čim jadničak toliko jede da je stvarno pogubno za njegovo zdravlje. kažu da su djeca koja su emocionalno uskraćena sklona pretjeranom debljanju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare