To je to što me zanima!

Nakon što je Sjeverna Koreja ispalila projektil SAD naglasio da nema neprijateljske namjere

Sjeverna Koreja u utorak je ispalila novu, manju balističku raketu s podmornice, što je navelo Sjedinjene Države i Veliku Britaniju da u srijedu pokrenu to pitanje u 15-članom Vijeću sigurnosti UN-a
Vidi originalni članak

Sjedinjene Američke Države ponudile su susret Sjevernoj Koreji bez preduvjeta i jasno stavile do znanja da Washington nema neprijateljske namjere prema Pjongjangu, izjavila je u srijedu američka veleposlanica u Ujedinjenim narodima Linda Thomas - Greenfield kad se Vijeće sigurnosti sastalo zbog najnovijeg lansiranja projektila Sjeverne Koreje.

"Sjeverna Koreja se mora pridržavati rezolucija Vijeća sigurnosti i vrijeme je da se uključi u održiv i sadržajan dijalog prema cilju potpune denuklearizacije Korejskog poluotoka", rekla je Thomas-Greenfield novinarima i dodala da je administracija predsjednika Joea Bidena "spremna za ozbiljnu i trajnu diplomaciju".

KIM JONG UN PROVOCIRA Sjeverna Koreja potvrdila ispaljivanje projektila, sazvali hitnu sjednica Vijeća sigurnosti

Članovi Europskog vijeća - Francuska, Estonija i Irska - također su pozvali Sjevernu Koreju da se "smisleno angažira" s opetovanim ponudama za dijalog Sjedinjenih Država i Južne Koreje.

Misija Sjeverne Koreje pri Ujedinjenim narodima u New Yorku nije odmah odgovorila na zahtjev za komentar primjedbi Thomasa-Greenfielda.

Sjeverna Koreja podvrgnuta je sankcijama UN-a od 2006. godine koje su se stalno jačale u pokušaju da se prekine financiranje programa nuklearnih i balističkih projektila Pjongjanga. Mjere uključuju zabranu lansiranja balističkih projektila. Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un i tadašnji američki Predsjednik Donald Trump sastali su se tri puta 2018. i 2019., ali nisu uspjeli postići napredak.

Sjeverna Koreja u utorak je ispalila novu, manju balističku raketu s podmornice, što je navelo Sjedinjene Države i Veliku Britaniju da u srijedu pokrenu to pitanje u 15-članom Vijeću sigurnosti UN-a.

NE SMETAJU IH SANKCIJE Sjeverna Koreja ponovo ispalila projektil sa svoje istočne obale

"Novi tip projektila ima naprednu kontrolu vodljivosti koja uključuje i bočnu pokretljivost kao i mogućnost obilaženja prepreka, a to će uvelike pomoći u podizanju obrambene tehnologije naše zemlje na višu razinu kao i ojačati podvodnu operacijsku sposobnost naše mornarice", objavila je KCNA.

Ovi projektili imaju manji domet od ranije verzije, ali su tanji što znači kako ih se može uskladištiti više na svaku pojedinu podmornicu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 21.10.2021.

    sad pojede koreju za dorucak pa sredili su ih 1951,osvojili seul dosli do kineske granice onda se kina umjesala pa su i oni dobili batina od mcarthura

  • brane456 21.10.2021.

    navodno, ti je bila samo malo jača petarda /treći razred/❌

  • Crni11 21.10.2021.

    Biden je premlad da bi bio predsjednik , Ameri trebaju nači nekoga sa više iskustva..

Komentiraj...
Vidi sve komentare