To je to što me zanima!

SAD: Papa Franjo se provozao "Fićekom" kroz Washington

Barack Obama papi Franji je priuštio doček s najvećim počastima. Takvu gestu dočeka američki predsjednik još nije priuštio niti jednom stranom državljaninu...
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama dočekao je u utorak papu Franju u zračnoj luci, a u srijedu mu je upriličio primanje u Bijeloj kući.

Takvu gestu dočeka američki predsjednik još nije priuštio ni jednom stranom državljaninu. Papa Franjo je iz aviona ušao u maleni Fiat 500 s vatikanskim tablicama. Prenoćio je u nuncijaturi u Washingtonu. Primanje sa svim državnim počastima jučer je započelo dočekom na južnom travnjaku Bijele kuće, a zatim su se Papa i predsjednik Obama povukli na sastanak u Ovalnom uredu. 

Policija u središtu Washingtona na svetoj misi očekuje tisuće ljudi. 

Poslije sastanka s Obamom, papa Franjo će predvoditi prvu kanonizaciju u SAD-u za fratra Junipera Serre, koji je kao misionar širio kršćanstvo Kalifornijom u 19. stoljeću.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • marjan1200 24.09.2015.

    Meni se to auto sviđa, rado bi ga imo. Nek se naši ugledaju u papu i vjeru koja propagira skromnost. On se u tom "fiću" također doveo sigurno i brzo do odredišta. U italiji ga je do aviona doveo Ford Focus.

  • Pametna ovca 24.09.2015.

    Trebao je yugo uzeti.

  • nesty 24.09.2015.

    papa-b9b9-6969-6666

Komentiraj...
Vidi sve komentare