To je to što me zanima!

SAD podržava Hrvatsku, ali se neće miješati u granični spor

Veleposlanstvo SAD-a pozdravlja želju hrvatske strane da se spor što prije okonča. Slovenski eurozastupnik Vajgl kaže da se Hrvatska izražava na ekstreman način
Vidi originalni članak

Nakon što je Hrvatska napustila Sporazum o arbitraži oko Savudrijske vale zbog povrede sporazuma od slovenske strane američko veleposlanstvo u Hrvatskoj izrazilo je svoju podršku Hrvatskoj. 

Kazali su da je na Hrvatskoj, Sloveniji te NATO-u da riješe problem te da 'pozdravljaju komentare hrvatskog vodstva u kojima se izražava želja da se ovaj granični spor što prije okonča'. Dodali su i da potiču obje strane da nastave razgovore.

Vajgl: Hrvatska se izjasnila na ekstreman i demagoški način

Sa slovenske pak strane pristižu poruke kako je arbitraža jedino rješenje, a svoj stav izrazio je i slovenski eurozastupnik Ivo Vajgl.

- Mislim da se Hrvatska izjasnila, i to na jedan, rekao bih, ekstreman i demagoški način. Meni je žao zbog toga jer mislim da bismo se kao dobri susjedi morali znati dogovarati i razgovarati drugačije, u tolerantnom i prijateljskom tonu, gledajući u budućnost - kazao je, javlja HRT.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Dracubecca 01.08.2015.

    joj sto mi se POTUS postarao

  • Almighty 31.07.2015.

    Kaje Ameri ha, prpić kad ste vidjeli onaj tenk jučer. A i parada se sprema he he....mic mic. Odoh na joging, tri kruga oko Slovenije :D

  • Slavonka52 31.07.2015.

    A vi ste kao primjer dobrog susjeda gospodine Vajgl? Sta to ima dobrog u vasem ponasanju ucjena, intriga pa opet ucjena???

Komentiraj...
Vidi sve komentare