To je to što me zanima!

SAD proširio sankcije Rusiji zbog intervencija u Ukrajini

Kremlj je u reakciji najavio da bi mogao uzvratiti protumjerama. SAD sankcije neće povući sve dok Rusija potpuno ne provede sve obveze iz mirovnog sporazuma...
Vidi originalni članak

Sjedinjene Države u utorak su proširile sankcije na 34 osobe i poslovne subjekte kako bi učinile dodatni pritisak na Rusiju zbog intervencije u Ukrajini, objavilo je u utorak američko ministarstvo financija, a Kremlj je u reakciji najavio da bi mogao uzvratiti protumjerama.

- Danas novodonesene mjere, kojima se održava režim sankcija prema Rusiji, osnažuju angažman SAD-a u potrazi za diplomatskim rješenjem krize u Ukrajini - priopćilo je ministarstvo. Također se ističe da se američke sankcije neće povući sve dok Rusija potpuno ne provede obveze proizašle iz mirovnog sporazuma iz Minska, "uključujući i obvezu da se Ukrajini vrati kontrola njezine strane međunarodne granice s Rusijom".

Kremlj je odgovorio da bi mogao uzvratiti protumjerama. 

- Ovo je nastavak neprijateljskog stava prema Rusiji koji ima razorne učinke na bilateralne odnose. Kao što je poznato, u takvim slučajevima slijedi recipročni odgovor - kazao je glasnogovornik Dimitrij Peskov.

Američko ministarstvo navodi da su, između ostalih, sada na popisu sankcija i šestorica ukrajinskih separatista zbog povrede ukrajinskog teritorijalnog integriteta i suverenosti te 12 poslovnih subjekata, uključujući tri ruske banke koje posluju na anektiranom ukrajinskom Krimu.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 7vuk777 23.12.2015.

    mogu ameri putinu i rusima popušit

  • Karlos HH 23.12.2015.

    @Forzaistra Vec je pokrenut tok od Rusije do Kine krajem 2018 se zavrasava.Kina ima 1,5 milijarde Evropa 550Miliona pa ko je ovde bitan igrac Rusima mislis da ce i dalje da trpe Evropu kako ih zeza.A ovo da ce Rusi ostati gladni ne treba ni da se komentarise.Rusija je za vreme Jelcina uvozila hranu sad je prodaje,toliko je velika ima sve i ne mozes nikad da je izolujes.

  • dancuo 23.12.2015.

    Nema predaje dok god cionisti ponovo ne zavladaju Moskvom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare