To je to što me zanima!

SAD pružio ruku Rusiji: Protiv ISIL-a u Siriji možemo zajedno

Ako postoji mogućnost suzbijanja Islamske države s bilo kojom zemljom, bila to Rusija ili neka druga, s kojom dijelimo nacionalni interes u tom problemu, mi se slažemo, kaže glasnogovornik Bijele kuće
Vidi originalni članak

Sjedinjene Države su otvorene za ideju vođenja zajedničkih vojnih operacija protiv džihadista skupine Islamska država u Siriji, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Bijele kuće.

To je objavljeno nakon što je Pentagon demantirao objavu ruske vojske prema kojoj je Rusija u koordinaciji sa Sjedinjenim Državama izvela zračne napade na  Islamsku državu u Siriji.

"Ukoliko postoji mogućnost suzbijanja Islamske države s bilo kojom zemljom, bila to Rusija ili neka druga, s kojom dijelimo nacionalni interes u tom problemu, mi se slažemo", rekao je Sean Spicer na svojoj prvoj konferenciji za novinare tijekom predsjedanja Donalda Trumpa.

"Predsjednik je jasno rekao da će surađivati sa svim zemljama koje dijele naše interese u poražavanju ISIL-a", precizirao je.

Na pitanje predstavlja li to otvaranje prema režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, Spicer je rekao da se oni "neće povezati s nekima pod izgovorom da žele poraziti ISIL, ukoliko im američki interesi nisu prioritet".

Idi na 24sata

Komentari 45

  • brcko049 26.01.2017.

    Nisu rusi u koaliciji sa sad bombardovali nego sad sa rusima u koaliciji jer rusi gospodare sirijom a to je razlika.

  • biberrr 24.01.2017.

    Trumpa je sam dragi Bog poslao na mjesto predsjednika SADa. Razni Obame,Soroši,Merkelice,Holandi i njima slični su bili na najboljemputu da unište zapadnu civilizaciju. Sada im je došao kraj!

  • Marialoren 24.01.2017.

    ruka ruci ,,obraz pere,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare