To je to što me zanima!

SAD strahuje da Anonymousi planiraju napasti infrastrukturu

Sigurnosna agencija strahuje da bi skupina hakera mogla napasti električne mreže. Anonymousi su rušenje opskrbe električnom energijom opisali kao totalnu glupost
Vidi originalni članak

Direktor američke Nacionalne sigurnosne agencije (National Security Agency - NSA) upozorio je da Anonymousi predstavljaju veliku prijetnju za sve građane SAD-a. Dodao je da bi skupina uskoro mogla napasti i kritičnu američku infrastrukturu poput električnih mreža, piše Fox News.

Keith Alexander svoju zabrinutost je iskazao na sastancima u Bijeloj kući, ali i drugim privatnim sjednicama, tvrde ljudi koji su s tim upoznati. 

Iako još nije javno izrazio zabrinutost oko mogućih problema s napajanjem električnom energijom, upozorio je javnost na sposobnost hakera da onemoguće ili oštete računalne mreže. 

Alexanderova upozorenja signaliziraju rast zabrinutosti zbog mogućnosti Anonymousa koji su već pokrenuli napade na američku vladu.

Do sada su napadi primarno služili za sramoćenje tvrtki i organizacija, a stručnjaci imaju različita mišljenja o stupnju opasnosti koji skupina predstavlja.

Anonymousi su na svom Twitteru profilu tvrdnje o rušenju opskrbe električnom energijom opisali kao totalnu glupost. Dodali su da to nema smisla i da se očito radi o zastrašivanjima od strane Sigurnosne agencije. Ljudima su poručili da ne dopuste da ih NSA prevari. 


Idi na 24sata

Komentari 10

  • 23.02.2012.

    Strahovati od Anonymous-a? Ne treba jer posotji hrpa klinaca koji mogu da nacine stetu a evo pogledajte samo da svaki provider kao i vlasti mogu da prate vase internet aktivnosti.. evo primjer je googla koji na osnovu vasih pretraga pravi profil pa moze na osnovu toga reci tko ste i i sta vas zanima.. a svi i dalje korsite google.... znai ne postoji totalna sloboda na internetu a u svakom trenu se moze uraditi hrpa stvari koji mogu da nastete nekome... primjeri napada na na NASu i slicne... evo iskreno neko bi trebao da sjedne i da porusi sve pedofilske stranice kao i hrpu nekih bolesnih...

  • 23.02.2012.

    Sada koriste sve sto mogu da bi uvalili Anonymous-ima.. Jer sto vise natovaris im na ledja svi ce ih gledati kao "elektronske- internet" teroriste a onda mogu dobiti sta zele da ih napadaju i da izvuku novac...

  • templar73 22.02.2012.

    Več su se počeli ponavljati, a sve da se izvuče što više novca od Obame

Komentiraj...
Vidi sve komentare