To je to što me zanima!

SAD traži od vojske da napusti Madura, a pripremaju sankcije

Čini se da je venezuelska vojska još uvijek lojalna Maduru, a izvor u Washingtonu koji je blizak oporbi sumnja da je Trumpova administracija dovoljno učinila kako bi potaknula pobunu u redovima
Vidi originalni članak

Sjedinjene Države su u izravnoj komunikaciji s venezuelskom vojskom i od nje traže da napusti vođu Nicolasa Madura, a istovremeno pripremaju nove sankcije kako bi na njega izvršile još veći pritisak, kazao je u petak izvor u Bijeloj kući.

Administracija predsjednika Donalda Trumpa očekuje nove prebjege iz venezuelske vojske, iako je to do sada učinila tek nekolicina časnika, kazao je izvor za Reuters.

LJUDI JEDVA PREŽIVLJAVAJU Prosvjedi na granici Venezuele: Blokiran je humanitarni konvoj

"Vjerujemo da su ovo prvi kamenčići prije nego se niz strminu zakotura veliko stijenje. Još uvijek razgovaramo s pripadnicima bivšeg Madurovog režima, s pripadnicima vojske, iako su ti razgovori vrlo, vrlo ograničeni", kazao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Dužnosnik, međutim, nije htio podijeliti detalje o razgovorima ili razini na kojoj se oni održavaju te nije jasno da li bi ti kontakti mogli prouzročiti napuknuća u potpori vojske socijalističkom vođi, koja je od ključne važnosti ako želi zadržati vlast.

Čini se da je venezuelska vojska još uvijek lojalna Maduru, a izvor u Washingtonu koji je blizak oporbi sumnja da je Trumpova administracija dovoljno učinila kako bi potaknula pobunu u redovima u kojima mnogi časnici, kako se vjeruje, profitiraju od korupcije i trgovine drogom.

ŽIVOT ZA CHAVEZA I MADURA Mračni sljedbenici spremni su za ubijanja: 'Dok ne umremo...'

Juan Guaido, koje se prošli mjesec proglasio privremenim predsjednikom, kazao je da su izbori u svibnju 2018., kada je Maduro osvojio drugi mandat, bili prijevara. Većina europskih zemalja se pridružila SAD-u u potpori Guaidu, ali nisu uvele sankcije i financijske mjere koje je nametnuo Washington.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ljubica ljubičica_1 09.02.2019.

    Što je SAD policajac u svjetu.Od njih nika ništa dobrog nije došlo.Započinju ratove i onda se izgube.Evo i nama su uvalili ukapljeni plin koji je skuplji od Ruskog 30%.Ali naši isto poslušnici moraju spustit glavu.Ljepo Pernar veli daleko smo mi od suverene države mi smo isto pslušnici kako nam drugi sviraju tako mi plešemo.I zašto su naši muževi dali živote?I ovo nije Hrvatska kakvu smo mi željeli.

  • vidum 09.02.2019.

    Guaido je u prosincu bio na instrukcijama kod svojih američkih šefova. Zaključak neka svatko izvuče sam.

  • D E M O N 09.02.2019.

    Kako su Ameri brižni. Žele pomoći Venecueli pa su im uveli još veće sankcije i poslali par kamiona sa hranom. Koja patetika. Zanima me kako to Venecuela ugrožava Ameriku? Prozirno do bola.

Komentiraj...
Vidi sve komentare