To je to što me zanima!

SAD u šoku: Snizili im kreditni rejting prvi put u povijesti

Međunarodna agencija za kreditni rejting, Standard & Poor, po prvi put je snizila kreditni rejting Sjedinjenim Američkim Državama nakon Obaminih kreditnih rezova
Vidi originalni članak

Standard & Poor snizio je SAD-u kreditni rejting s AAA na AA+. To je dosad nezabilježen slučaj u tom najvećem svjetskom gospodarstvu, prenosi CNN.

Kreditni rejting AAA je najviša kreditna sposobnost i minimalni kreditni rizik, dok je AA+ označava visoku kreditnu sposobnost i veoma nizak kreditni rizik. Agencija je rejting snizila zbog zabrinutosti proračunskim deficitom i rastućim teretom zaduženosti.

Taj potez će, javljaju mediji, vjerojatno poskupjeti zaduživanje američke vlade, poduzeća i potrošače.

Do toga je dovela odluka predsjednika SAD-a Baracka Obame o uvođenju kreditnih rezova od 2.500 milijardi dolara u razdoblju od 10 godina, povećanju granice zaduživanja za 2.000 milijardi dolara i niti jednog povišenja poreza.

Kina traži rezervnu globalnu valutu

Kina je osudila 'kratkovidne političke svađe' u SAD-u oko zaduženosti te je rekla kako će tražiti novu globalnu valutu u kojoj će se držati rezerve, javlja BBC. Kina koja je najveći kreditor SAD-a kaže kako treba uvesti međunarodnu superviziju oko pitanja dolara, a opcija bi mogla biti i nova stabilna globalna valuta za rezerve kako bi se spriječile katastrofe koje bi uzrokovala bilo koja zemlja. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • BABALUJI 06.08.2011.

    a jednu drzavicu koja je i smislila ovaj truli kapitalizam niko ne spominje...i jos nekaj da me ne zbrises nisam ANTISEMITIST jer se protiv gospode nesmije ni slovo beknut nigdje

  • benjino 06.08.2011.

    ne volim amere......................

  • Univerzum 06.08.2011.

    pogledajte ovaj dokumentarac o financijskoj krizi u SAD-u http://www.youtube.com/watch?v=4ECi6WJpbzE

Komentiraj...
Vidi sve komentare