To je to što me zanima!

Naoružani muškarci su zauzeli policijsku stanicu u Slavjansku

Napeto: Već gotovo tjedan dana proruski prosvjednici drže nekoliko javnih zgrada u Donjecku i Lugansku. Traže pripojenje Rusiji, ili barem raspisivanje referenduma
Vidi originalni članak

Nekoliko naoružanih muškaraca u kamuflažnim uniformama zauzelo je policijsku postaju u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine. Ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov napisao je na svom Facebook profilu kako će odgovor biti vrlo snažan jer postoji razlika između prosvjednika i terorista.

- Reći ću to ponovno: oni koji žele dijalog... imat će dijalog i tražit će se rješenje. Oni koji se dižu na oružje, pale zgrade, pucaju na ljude, policiju, teroriziraju, oni će se suočiti s odgovarajućim odgovorom, napisao je Avakov.

Već gotovo tjedan dana proruski prosvjednici drže nekoliko javnih zgrada u Donjecku i Lugansku. Traže pripojenje Rusiji, ili barem raspisivanje referenduma o većoj regionalnoj autonomiji.

SAD uvele nove sankcije: 'Krim je okupirani teritorij'

Američko ministarstvo financija uvelo je sankcije za bivšeg potpredsjednika ukrajinskog parlamenta, šest separatista s Krima i jedne plinske kompanije s Krima zbog ruskog pripajanja tog ukrajinskog poluotoka, piše ABC News.

- Krim je okupirani teritorij - kazao je američki dužnosnik David Cohen i dodao kako će nastaviti sankcionirati one koji su uključeni u kršenje ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Ovo je već treća "runda" sankcija koje je SAD uvela nakon ruskog pripajanja Krima koje je zategnulo odnose između SAD i Rusije te mnogi govore o novom hladnom ratu.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • bankina 12.04.2014.

    Svirate na kiti,,koji vam je bog,,Pa zar vam svima nije jasno da postoje oni koji su Kolonisti i oni koji su Kolonizirani,,kad će vam to jednom Svima vama u glavu,,sve je isto samo se igra pod drugim imenom,,,, Od kada je Rima ili Boga niš se ni promjenilo,,A vi se tu hebete i mudrujete,,Čitajte malo između redaka,,,,,,i ne odgovrajte mi jer ne želim,,Poz.

  • 12.04.2014.

    ovi ukrajinci nece da se brane,pa zasluzili su da ih rusi okupiraju

  • JureDejanović 12.04.2014.

    Usrani komentara i komentatora ,mrzite Ameriku ali ne i njihove dolare koja ste vi bagra pa Amerika i održava svijet idioti da nije nje nebi nas već davno bilo ,poklopite se po ušima ebala vas Rusija ,Putin je ništa drugo do drugi Hitler

Komentiraj...
Vidi sve komentare