To je to što me zanima!

SAD: Zbog snijega avion pun putnika izletio s piste

Zbog snježnih oluja tisuće putnika ostale su na aerodromima. U Chicagu je avion otklizao s piste zbog leda, a drugi se morao vratiti zbog kvara
Vidi originalni članak

Zbog velikih snježnih oluja koje su zatrpale Kanadu, dvije glavne kanadske avio kompanije dodat će još letova kako bi putnici koji su zaglavili u zračnim lukama za Božić stigli kućama.
- Ljudi koji rade godinama u zračnim lukama, govore da nikad nisu vidjeli ovakvo vrijeme. Gužve i neobično vrijeme od obale do obale, stvorili su savršenu oluju - rekao je Robert Palmer iz WestJeta za Calgary Herald. Guvernerka države Washington (SAD) proglasila je izvanredno stanje jer se bore s rekordnim padalinama snijega, a očekuju novi snijeg na Božić.
Putnički avion koji se spremao poletjeti otklizao je s piste na aerodromu O'Hare u Chicagu, a drugi avion morao se vratiti na aerodrom zbog problema s motorom, javlja CNN. Avion s 54 putnika i 5 članova posade je zahvatio dio ledene površine, a u izlijetanju s piste nitko nije ozlijeđen.
- Prošla je minuta ili dvije od polijetanja i čuli smo jaki udarac. Mislili smo da su to možda zatvorili kotače, ali onda se avion počeo čudno ponašati. Ubrzo je došao pilot i rekao da se zbog kvara motora moramo vratiti - rekao je putnik drugog aviona koji se vratio u Chicago.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • šamar 25.12.2008.

    kod njih kad pada...to fino i zapada!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare