To je to što me zanima!

Sakrio eksploziv u turbanu i ubio je bivšeg predsjednika

Bombaš je u rezidenciji bivšeg predsjednika u Kabulu prvo ubio i 4 tjelesna čuvara, a potom se raznio. Rabbani je bio jedan od istaknutijih boraca protiv talibana
Vidi originalni članak

Bivši predsjednik Afganistana i šef komisije za mirovne pregovore s talibanima Burhanuddin Rabbani ubijen je u svom domu u Kabulu, javlja AP. Ubio ga je bombaš samoubojica koji je eksplozivnu napravu skrio u turbanu na glavi.

Bombaš je u rezidenciji bivšeg predsjednika prvo ubio i četiri tjelesna čuvara, a potom se raznio.

Rabbani je bio jedan od istaknutijih boraca protiv talibana u doba građanskog rata u toj zemlji. Osim što je to ubojstvo velik udarac mirovnim pregovorima u toj zemlji, ono je svakako uzdrmalo i poziciju samoga predsjednika Hamida Karzaija koji na UN-ovu skupu u New Yorku pokušava uvjeriti svijet da je njegova zemlja spremna za povlačenje NATO-a.

Američki predsjednik Barack Obama rekao je kako smrt bivšeg predsjednika neće odvratiti SAD od pomaganju Afganistancima da dođu do slobode. Afganistanski predsjednik Hamid Karzai rekao je pak kako je njegov prethodnik žrtvovao svoj život za mir, prenosi AP.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • gogson00 21.09.2011.

    Taj Rabbani je bio američka marioneta, koja je zbog vlastite guzice išla protiv svog naroda. Šta očekujete da će se dogoditi? Da su nama napravili ono što su njima, tako bi bilo i ovdje. A osuđujete te talibane i Islam, koji nema veze sa ovime. Talibane su ameri i postavili i naoružali kad se Afghanistan branio od rusa. Nakon što su talibani dobili vlast, počeli su paliti polja opijuma, što se amerima nije svidjelo. prije dolaska talibana, AFghanistan je proizvodio oko 70-80% svjetskog opijuma. Nakon što su talibani došli, proizvodnja je pala na 20%. Nakon američke okupacije, sada je na nekih 90% SVJETSKE proizvodnje... EH, da zaboravio sam na Bin Ladena. Pobili su preko 100 000 ljudi zbog "jednog" . Logično, zar ne?

  • zoran123456 21.09.2011.

    nije krivi Islam, koji je kao takav predivna religija, već onaj pokret Tabliana, on uništava sve lijepo proizašlo iz Islama. Da nebi bilo zablude, muslimani su Šijiti, Suniti, (vjerojatno još neki) te nažalost i Talibani. To vam je kao kršćanstvo (katolici, pravoslavci, protestanti, idr.). Nažalost ovi Talibani sve više uzimaju maha iako se njihovo nasilno učenje kosi sa apsolutno svakom stavkom Kurana. Moj savjet je da ne osuđujete Islam kao religiju, jer ona nije kriva za ljudsku glupost i mržnju.

  • xxplod 20.09.2011.

    sta imaju trazit amerikanci i ostatak svijeta u afganistanu?ako su vecina za talibane neka oni budu na vlasti i gotovo sta ste vi coravi pa ne vidite da ni nakon 10 godina rata nisu napravili nista-pogorsali su jos vise stanje u afganistanu...to ti je isto kao da arapi dodju u hrvatsku i da pokusavaju vojno nametnut svoje ideale ovdje u hrvatskoj pa kuupe nekoliko izdajnika i odrzavaju ih na vlast a narod ih ubija i nazivaju ih teroristima a zasto?jer brane svoje----odmah vi zaboravljate---za dom spremni----

Komentiraj...
Vidi sve komentare