To je to što me zanima!

Šalju 1500 vojnika: Amerikanci krive Iran za napad na tankere

Napade na brodove u Fujairahu pripisujemo IRGC-u - rekao je kontra-admiral Michael Gilday, direktor združenog vojnog stožera, dodajući kako Pentagon IRGC-u pripisuje magnetne mine korištene u napadu
Vidi originalni članak

Američka je vojska u petak optužila iransku Revolucionarnu gardu (IRGC) da je izravno odgovorna za napade na tankere kod Ujedinjenih Arapskih Emirata početkom mjeseca, kazavši da je to dio "kampanje" Teherana koja potiče raspoređivanje novih američkih snaga.

"Napade na brodove u Fujairahu pripisujemo IRGC-u", rekao je kontra-admiral Michael Gilday, direktor združenog vojnog stožera, dodajući kako Pentagon IRGC-u pripisuje magnetne mine korištene u napadu. Odbio je reći kako su te mine upotrijebljene.

Gilday je to rekao na konferenciji za novinare u Pentagonu kako bi objasnio američke planove da pošalju još 900 vojnika, među kojima i inženjere, na Bliski istok kako bi ojačali američku obranu i prošire raspoređivanje nekih 600 vojnika posada projektila Patriot.  

Početkom mjeseca SAD je u toj regiji razmjestio udarnu skupinu nosača zrakoplova, bombardere i projektile Patriot kao odgovor na mogući napad Irana.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • Borna.2 26.05.2019.

    Izrael se ne spominje nigdje u članku? Izrael i židovski lobi u SAD-u odgovorni za većinu USA ratova na bliskom istoku, pogotovo za ikakve napetosti s Iranom

  • galaksija22 25.05.2019.

    Daj nek' ne se.u Te Amerw treba napasti cijeli svijet i zatvoriti im gubicu vise. Napadaju sve i svakoga i onda se dice svojim vojnicima... Sta UN sada suti? Nek'im se vise stane na kraj, ocigledno izazivaju 3. svijetski rat. Nema zemlje s kojom oni nisu vodili rat na neke insinuacije. Tako su priznali da su oni sami pokrenuli rat protiv Vijetnama dezinformacijama o napadu.

  • kakomijetakomije 25.05.2019.

    teško da će biti otvorenog rata sa Iranom jer bi tankerski promet Perzijskim zaljevom bio obustavljen.to je više pokazivanje "mišića" i guranje na pregovore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare