To je to što me zanima!

Samo 50 km od nuklearke: Eruptirao vulkan u Japanu

Nuklearna elektrana Sendai bila je prva koja je ponovno stavljena u pogon nakon potresa i tsunamija 2011. u kojem je najviše stradalo područje oko Fukushime
Vidi originalni članak

Japanski vulkan Sakurajima, smješten 50 kilometara od nuklearne elektrane Sendai, eruptirao je, a stanovništvo je upozoreno da mu se ne približava. Vulkan je prijetio i u kolovozu prošle godine kada su vlasti provele evakuaciju, piše Russia Today .

Nuklearna elektrana Sendai bila je prva koja je ponovno stavljena u pogon nakon strašnog potresa i tsunamija 2011. u kojem je najviše stradalo područje oko nuklearke Fukushima.

Podrhtavanja oko Sendaija osjećaju se još od prosinca.

Japanci i dalje pamte katastrofu u Fukushimi, a vlasti i dalje pogođeno područje pokušavaju očistiti od kontaminacije.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Hrvoje Horvat 05.02.2016.

    da 50 nuklearki eksplodira u japanu, japan bu se za 10 godina obnovio, hrvatska 25 godina traži lopove koji su opljačkali hrvatsku i ništa

  • budalajlama 05.02.2016.

    Nitko me više nemože uvjeriti da su Japanci pametni. Pored tolikih vulkana , nepresušnih izvora toplinske energije, oni grade nuklearke.Uz malo truda i krativnosti dalo bi se iz njih dobiti energija za termocentrale za sruju, centralno grijanje za cijeli Japan, ako treba i hlađenje.

  • korisničkoimejezauzeto 05.02.2016.

    nikola "ka-bum"

Komentiraj...
Vidi sve komentare