To je to što me zanima!

'Samo u ovoj godini spriječili smo ulazak 10.000 migranata'

Samo u dane vikenda Granična policija BiH spriječila je ulazak čak 242 ilegalna migranta na pojasu istočne granice u području Zvornika
Vidi originalni članak

Pripadnici Granične policije BiH u prvih devet mjeseci ove godine spriječile su ulazak više od 10.200 ilegalnih migranata, ali je evidentirano da ih je veliki broj i ušao u BiH. 

- Samo u dane vikenda Granična policija BiH spriječila je ulazak čak 242 ilegalna migranta na pojasu istočne granice u području Zvornika, rekao je u razgovoru za Dnevni avaz Zoran Galić, direktor Granične policije BiH. 

- Mogu samo još jednom ponoviti da je evidentan kontinuiran pritisak državljana zemalja visokog migracijskog rizika iz pravca Srbije i Crne Gore na istočni i sjeveroistočni dio granice BiH. I dalje je veoma složeno stanje koje se ne može riješiti postojećim kapacitetima i ljudstvom, koji se maksimalno angažiraju od 2017. godine - upozorio je Galić, po čijim riječima Graničnoj policija BiH za obavljanje redovnih poslova bez složenog stanja na granici nedostaje više od 400 policijskih službenika. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 33beg33 02.10.2019.

    bakirovci dolaze po naruđbi sda i onda tzv bih ugrožena od svojih

  • _Varešak_ 01.10.2019.

    To ne bi trebao biti problem, minirati granicu,svi koji žele ući neka nabave papire i uđu na legalan način.

  • livija i ja 01.10.2019.

    zašto ne zatražite pomoć na granicama ako ih niste sposobni sami čuvati i poslije krivite Hrvate što čuvaju granicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare