To je to što me zanima!

Samouki slikar: Bush pauze u Bijeloj kući kratio slikarenjem

Tu su slike voća, prirode, pejzaža, životinja, a osobito pasa koji su Bushu najčešća tema i svojevrsna opsesija. Ne libi se eksperimentirati bojama i igrati perspektivama
Vidi originalni članak

Kada je početkom veljače prvi put hakiran e-mail Georgea W. Busha, sve je iznenadila spoznaja da ne tako omiljeni bivši američki predsjednik ima i neotkrivenu umjetničku crtu. Njegov autoportret pod tušem, objavljen nakon hakiranja, bio je samo prvi u nizu radova tog samoukog slikara koji smo uspjeli vidjeti.

No, tu nije kraj. Haker pod imenom Guccifer ovoga je tjedna ponovno provalio u Bushov e-mail i svijetu pokazao dvanaest njegovih, dosad neviđenih djela. Tu su slike voća, prirode, pejzaža, životinja, a osobito pasa koji su Bushu najčešća tema i svojevrsna opsesija. On se ne libi eksperimentirati bojama i igrati perspektivama. Svojim djelima daje simboličnu i tematsku dubinu, navodi se u analizi američkog web portala Gawker.com koji je i objavio njegove nove slike.

S obzirom na to kako je vladao Sjedinjenim Državama, njegovu politiku ratovanja u Iraku i Afganistanu te potonoće zemlje, ali i cijelog svijeta u recesiju 2008. godine, nitko nije očekivao da je u svom zgusnutom rasporedu imao vremena za slikanje. No, čini se da je i to ga je vjerojatno opuštalo. Na prvi pogled, Bushove slike ne izgledaju loše, bivši predsjednik defnitivno ima talenta, a sada vjerojatno i puno više vremena za bavljenje svojim hobijem.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Hasenfefer 24.03.2013.

    BAR da se na TOM zaustavil. Trebal je videt kaksam ja crtak, ko PIKKASSO. Trokot linija kvadrat pa kaj ispadne.............. hmmmmmmmmm trebal bi prestat pisat nakon 40 ente

  • WOMANIZER 24.03.2013.

    "Njegov autoportret pod tušem"- :/

  • Yassa 24.03.2013.

    ko bi rekao, da taj može nešto naslikati

Komentiraj...
Vidi sve komentare