To je to što me zanima!

Sanader darovao vrijedne slike varaždinskom muzeju

Premda javnost dosad nije znala da Ivo Sanader ima i zbirku vrijednih slika, on je u prosincu darivao varaždinski muzej s tri vrijedna platna
Vidi originalni članak

Tijekom posjeta Varaždinu, u prosincu, premijer Ivo Sanader Gradskom je muzeju darovao tri slike iz svoje zbirke umjetnina.
Riječ je o dvije slike umjetnika Ivana Tišova, koji je u ulju na platnu portretirao hrvatskog podbana Nikolu Czernkovicha (Crnkovića) Doljskog i njegovu suprugu, te o platnu Mihaela Stroya koje prikazuje velikaša Joannesa Czernkovicha.
Ivan TIšov ugledni je hrvatski slikar koji je djelovao na prijelazu 19. u 20. stoljeće, a Stroy je živio u 19. stoljeću.
Slike su velikih dimenzija, a prema mišljenju poznavatelja tržišta umjetnina, mogu dosegnuti cijenu do 40.000 kuna svaka.
Hrvatska javnost do sada nije znala da Sanader posjeduje zbirku slika.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • grof cicija 13.02.2009.

    eh i jabi štošta poklanjao da imam ali nisam radio u Austriji i imao dve firme koje su propale /pa došao u lijepu svoju i nakon par godina postao bogatun ,mnogo zanimljivo kako je neko sposoban a neko nije.POŠTENO ZARADIO I POKLONIO njegovo porjeklo imovine je neupitno\'\'\'\'\'???????????????

  • brisel 13.02.2009.

    a sta se cudite pa covjek se vratio iz austrije kao propali poduzetnik mora i ovu drzavu dovest do propasti.samo nezna niko sta je donijeo iz austrije a mislim da nece niko saznat ni sta je iznjeo iz hrvatske.lako je tude poklanjat i bit sponzorusa

  • brko1 13.02.2009.

    Posjeduje on štošta i naviše je podmićen od svih njih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare