To je to što me zanima!

Sanader ide u mirovinu ili tek na duži godišnji odmor

Premijer u odlasku šutio je o razlozima ostavke, a nije objasnio ni kako će provesti sljedeće mjesece tijekom kojih može, primati dosadašnju plaću
Vidi originalni članak

Mogu vam samo reći da će premijer nakon odlaska imati prava propisana zakonom i to je sve. U privatnom životu njegovo je osobno pravo da radi što želi i ja vam ne mogu u njegovo ime govoriti o tome što će on sada raditi. Jednostavno ne znam, rekao je glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun, ne želeći detaljnije govoriti o budućnosti premijera u ostavci. I o pravim razlozima njegove izneadne ostavke može se nagađati.
- Čini mi se da premijer Sanader ima dovoljno godina i staža za odlazak u mirovinu - rekao je SDP-ovac Mato Arlović. Dodao je kako se Sanader, kao i svaki drugi državni dužnosnik, može vratiti na prijašnji posao, a može otići i na neko novo radno mjesto. Ako, pak ne odluči u skorom roku naći posao, ne mora brinuti za plaću. Prema zakonu, u prvih šest mjeseci nakon mandata mu kao bivšem premijeru ostaje pravo na puni iznos plaće od 22.500 kn koju je primao u Banskim dvorima. Šest mjeseci nakon toga može primati polovicu plaće.
U posljednje vrijeme su se u Hrvatskoj mnogi, više ili manje uspješno, odlučili okušati u književnim vodama. Ivo Sanader je član Društva hrvatskih književnika, no pisao je i erotske pjesme. Možda dio vremena sada odvoji za neki drugi književni žanr.
Budući da je počela sezona godišnjih odmora, može se vjerovati da će se bivši premijer Sanader prije svega željeti odmoriti. Tradicionalno njegova obitelj ljetuje u Splitu, gdje ima rodbinu i bliske prijatelje. No možda ove godine odluči posjetiti neko strano turističko odredište ili plati krstarenje Karibima za cijelu obitelj. Kao premijer bio je vrlo zaposlen i vjerojatno s obitelji nije provodio onoliko vremena koliko je želio. Možda sada to odluči promijeniti i više se posvetiti najmilijima.




PLAĆA MU OSTAJE JOŠ ŠEST MJESECI
Ako ne ode u mirovinu, Sanaderu šest mjeseci ostaje plaća od 22.500 kuna. Još šest mjeseci će biti manja za 50 posto.

DOBIT ĆE ZAŠTITARA NA POLA GODINE
Sigurnosne službe i MUP će procijeniti treba li Ivi Sanaderu zaštita. Može je dobiti na šest mjeseci.

IMA PRAVO NA POLICU OSIGURANJA
Sabor i Vlada određuju visinu police životnog osiguranja za državne dužnosnike. I Sanader ima pravo na policu.

JADRANKI STIŽE VIŠA PLAĆA
U imovinskoj kartici Jadranka Kosor navela je plaću od 20.000 kuna. S obzirom na napredovanje, raste i plaća.

NE MOŽE ODBITI ZAŠTITU
Kosor kao premijerka ulazi u krug zaštićenih osoba i ima stručnu zaštitu 24 sata na dan. Ne može je odbiti.

IMA PRAVO NA STALNOG VOZAČA
Nova premijerka ima 24 sata na dan pravo na stalnoga službenog vozača. Ni tu povlasticu ne može odbiti.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • happynutty 03.07.2009.

    Ivo, govori ti Big Brother. To nije dovoljno dobar razlog!

  • elizabetha 03.07.2009.

    ...hehehe...Sanader se sad nakrao...obezbjedio i sebe i djecu....i šta ga briga...sad može u mirovinu...i živjet će ko kralj...a mi smo na rubu egzistencije...pa super....to se traži...toga nema nigdje samo kod nas... sad je vrijeme da nastupe nove lopine ...hm hm...pitanje je dali im je Sanader šta ostavio ...ono neku bijedu malu...da ne odu praznih ruku...kad je bal nek bude bal...hahaha

  • buzz 03.07.2009.

    Sanaderu niti plaću niti mirovinu ne treba dati. U ovakovom trenutku kad je Hrvatske u krizi on odlazi-sram ga bilo. I to još bez obrazloženja - A HRVATSKI NAROD BAR TOLIKO ZASLUŽUJE OD NJEGA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare