To je to što me zanima!

Sanader je za 10 mil. eura mita dao MOL-u da kontrolira Inu?

Bivšem premijeru mito je dao šef MOL-a Zsolt Hernadi, a kao pomagač u kaznenom djelu spominje se Damir Polančec. Istragu su protiv Sanadera proširili
Vidi originalni članak

Broj afera uz koje se veže ime bivšeg premijera Ive Sanadera sve je veći. Večernji list doznaje kako su istragu protiv njega proširili jer sumnjaju da je primio mito od 10 milijuna eura od MOL-a kojem je zauzvrat omogućio upravljanje Inom. Barbara Göth-Fleming iz austrijskog ministarstva pravosuđa potvrdila je da su zaprimili zahtjev za proširenje kaznenog postupka protiv Sanadera. Zahtjev je iz Hrvatske poslan u Austriju 10. lipnja ove godine. Milijune eura Sanaderu je navodno dao šef MOL-a Zsolt Hernadi, a kao pomagač u kaznenom djelu spominje se i Damir Polančec. 

- Obavijestili su me o istražnom nalogu. Primio sam ga putem odvjetnika prije nekoliko dana. Ništa ne mogu komentirati jer su uskočke istrage tajne - izjavio je Polančec za Novi list

Bivši premijer i šef MOL-a su 2008. i 2009. dogovorili da će napraviti izmjenu i dopunu ugovora u međusobnim odnosima Vlade i MOL-a u Ini. Dogovorili su i da će Vlada izdvojiti plinski biznis iz Ine tako da će MOL-u dati profitabilni dio, a onaj neprofitabilni dio će izdvojiti iz Ine.

>>> Više čitajte u Večernjem listu...

Idi na 24sata

Komentari 126

  • lunar 2 22.06.2011.

    HA ha, ćim se čulo za povratak, sasulo se. A dotad se šutilo! Strah ima velike oći. Oćito je da ga treba što duže zatvoriti da mu se začepe usta. Sad će mu još i "mljekara" natovariti i plivu kako reće netko. A mađari ljepo kažu...tužiti čemo sve koji pišu o tome jer to nije istina ". Dakle ima tu i komike.

  • PRCO 21.06.2011.

    ne brinite se puno je to novaca svatko je dobio komadic torte da se ne trudi previse kopat po ugovorima

  • intersanctum 21.06.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare