To je to što me zanima!

Sanader na ulazu u Sabor: Ne bojim se za svoj život

Sanader je pred zastupnicima najavio oštru borbu s kriminalom i uvođenje mobilizacijskih mjera. Nema potrebe za izvanrednim stanjem, kazao je
Vidi originalni članak

Nitko iz kriminalnog miljea nakon ovoga više ne može spavati mirno. Mobilizirat ćemo sve državne institucije u borbi protiv organiziranog kriminala - kazao je premijer Sanader saborskim zastupnica pred koje je izišao kako bi ih izvijestio o odlukama donesenima na izvanrednoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost. Za govornicom je ponovio kako se neće proglašavati izvanredno stanje, ali će se uvoditi mjere mobilizacije svih u obračunu s kriminalom. Sanader je najavio kako će se odsad sjednice VNS-a održavati jednom mjesečno, a na njima će se raspravljati samo i jedino o borbi protiv kriminala i mafije. Na te će sjednice biti pozvani i svi šefovi stranaka kao i stručnjaci. Sanader je najavio i brzu promjenu zakonskih propisa te apelira na brzo procesuiranje kriminalaca.
- Ova bi tragedija mogla biti prepreka Hrvatskoj za ulazak u EU ako se ne bismo obračunali s tim - kazao je na spekulacije o tome da će mafijaške likvidacije usporiti ulazak Hrvatske u EU.
- Pokazat ćemo Europskoj komisiji da su hrvatske institucije odlučne da organiziranom kriminalu stanu na kraj. Ova je tragedija samo dodatni poticaj da se obračunamo s kriminalom - zaključio je. On je nakon izvanredne sjednice VNS-a na kojoj su sudjelovali šefovi svih političkih stranaka poručio:
- Ne bojim se za svoj život.
Nakon Sabora je otišao na redovnu sjednicu Vlade.


'UBOJSTVO PUKANIĆA PORUKA JE MESIĆU'
Na početku saborske sjednice, SDP-ov Zoran Milanović zatražio je u ime svog kluba da se nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost premijer Ivo Sanader pojavi u Saboru.
- Očekujemo da odmah nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost premijer Sanader izvijesti parlament što su tamo odlučili. To je naš poziv i apel i predstavlja temeljni demokratski standard - rekao je Milanović. Njegov zahtjev podržali su HNS i IDS. Budući da im je Jarnjak prvo odgovorio kako Sanader ne može odmah u Sabor, oporbeni zastupnici su napustili vijećnicu jer nisu željeli raspravljati o onečišćenju Jadrana. Predsjedavajući Ivan Jarnjak ipak je na kraju potvrdio da će se Sanader nakon sjednice VNS-a obratiti Saboru. Milanović je rekao da ne treba sijati paniku i govoriti o terorizmu. IDS-ov Damir Kajin istaknuo je da je atentat na Ivu Pukanića poruka predsjedniku Mesiću.
- Usuđujem se reći da je ono što se dogodilo Ivani Hodak poruka premijeru, a a ovo što se dogodilo Pukaniću poruka je predsjedniku države. Nema razloga za prijevremene izbore, ni za vladu nacionalnog jedinstva, ali je potreban konsenzus kako bi se spriječilo da podzemlje zavlada - rekao je Kajin. Milanović poručuje da unatoč narušenoj sigurnosti u zemlji, ne treba podlijegati psihozi. Pozvao je na beskonačan obračun s mafijom.
- Podrška SDP-a je apriorna, uvijek je bila takva i nikada neće dolaziti u pitanje. Imate mač, imate sablju, imate lisnicu, izabrali ste suradnike koji su dobri, polarne noći ili dane, ali potrebna je volja i drskost da se oni koji rade ovakve stvari destabiliziraju. Država nije ugrožena, ali je ugrožen način života - rekao je.
HNS-ova Vesna Pusić također pozdravlja konsenzus stranaka u borbi protiv organiziranog kriminala, no napominje da institucionalne reforme nisu dovolje.
- Ključno je da se reagira odmah i da se na temelju saznanja koje će DORH ima ti ljudi lociraju, da se obave razgovori. Bez hitne intervencije, cilj ne možemo postići - rekla je Pusić. I ostali parlamentarni klubovi jedinstveni su u podršci Vladi i državnim institucijama u borbi protiv kriminala, mafije i terorizma.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • jesenjin 21.03.2016.

    gospodine sanaderu vasje veci problem to sto se sat pomjera unatrag....hh

  • ribrane 25.10.2008.

    Zasto bi se covjek bojao za svoj zivot,kad moze upravljat tudjim zivotima!!! JEL TAKO GOSPODINE PREMIJERU?

  • mata1 25.10.2008.

    malo okrutno a treba im dokazat na neki nacin svim lopovima i tajkunima koji kradu sirotinju ubise se od love.sve jednog po jednog treba likvidirat sad kakvo je stanje u hr nikad nema pravne drzave. samo nek se kokaju.bice cisce

Komentiraj...
Vidi sve komentare