To je to što me zanima!

'Sanader nema pravo na plaću, treba ići u mirovinu'

Ivo Sanader nema pravo idućih 6 mjeseci primati premijersku plaću od 22 i pol tisuće kuna, jer ima sve uvjete za mirovinu, tvrdi Antičević Marinović
Vidi originalni članak

Ivo Sanader koristit će se svojim pravom i idućih šest mjeseci primati punu premijersku plaću - 22.500 kuna - a preostalih šest mjeseci ona će biti 11.250 kuna. Potvrdio je to potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, kojem je to priopćio Ivo Sanader.
- Netočne su tvrdnje oporbe da Sanader nema pravo na tu naknadu jer ima uvjete za mirovinu - kaže Šeks i pojašnjava da je odlazak u mirovnu njegovo pravo, a ne dužnost te da po zakonu o pravima dužnosnika može birati između naknade plaće i mirovine, a u mirovinu bi Sanader morao ići samo u slučaju da mu je istekao mandat.
Ingrid Antičević Marinović (SDP) tvrdi da Sanader nema pravo primati premijersku plaću jer ima uvjete za mirovinu.
- Zakonodavac je pravo na šest mjeseci pune plaće predvidio za one koji su nezaposleni, koji bi se našli na ulici. Zakon je izričit i oni koji imaju pravo na mirovinu, iako u nju ne moraju otići, ne mogu se koristiti ovom naknadom, odnosno primati punu plaću šest mjeseci - objašnjava Ingrid Antičević Marinović.
Oporba tvrdi da Sanader nema pravo ni staviti mandat u mirovanje jer je to pravo već iskoristio.
- Ove teze koje istiću oporbeni zastupnici pokazuju da ne bi prošli ni na nekom predispitu iz prava - kaže Vladimir Šeks.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • elizabetha 09.07.2009.

    hahahah sanader ima pravo na mnogo toga..ipak je Sanader..hahahaha... Dajte ljudi pa razmislite malo...čovjek je sad ne zaposlen i on nečeg mora živjeti...pa nećemo dozvoliti da i on bude na rubu egzistencije a ne ne..a taman se ugojio hahaha... Pitam se samo jedno hm hm..sad kad bude penzić ako bude došlo do toga,a dali će se i njemu smanjiti penzija ili njemu ostaje ista jer je on ipak Sander..

  • kanarino 09.07.2009.

    pa zar mu nije dosta????????? seronja!

  • 1Broj 09.07.2009.

    e ajde idi pitaj muza jel ima pravo ili ne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare