To je to što me zanima!

Sanader o aferi Hypo: Psi laju, a karavane prolaze!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iznenađen brojem novinara koji su ga dočekali na forumu u Austriji, vidno osunčani Ivo Sanader rekao je kako se ipak ne planira vratiti u politiku
Vidi originalni članak

Bivši premijer u austrijski je Alpbach, gdje je u ponedjeljak na Europskom forumu sudjelovao na raspravi 'Dayton - 15 godina poslije' stigao još u nedjelju. Odsjeo je u hotelu Böglerhof Romantik, u kojem noćenje stoji 100 eura. Cijeli ponedjeljak nije izlazio iz hotela, a na raspravi se pojavio tik pred njen sam početak. Na pitanje o njegovoj umješanosti u aferu Hypo, odnosno primanju provizije za nepovoljne kredite koje je banka davala na području Hrvatske, Sanader je rekao kako ne komentira istrage u tijeku.
- Psi laju, a karavane prolaze - kratko je kazao na pitanje boji li se istrage. Iznenađen brojem novinara koji su ga dočekali, vidno osunčani Sanader rekao je kako se ne planira vratiti u politiku. Čak se zabunio i pokušao u dvoranu ući na kriva vrata, ali ga je osiguranje usmjerilo na ona prava. Prije početka rasprave srdačno se pozdravio s kolegama, a govor je pred punom dvoranom započeo šalom na njemačkom. Govor je, za razliku od vremena kad je bio premijer, čitao i to na prilično lošem engleskom. Nakon njegova govora ustao je stariji gospodin i rekao mu kako je za njega Jugoslavija postojala samo za vrijeme Tita.
- I kod nas ima ljudi koji misle da se u Jugoslaviji bolje živjeli. Mi ih u Hrvatskoj zovemo jugonostalgičarima. Jugoslavija je bila diktatura i Tito je bio diktator. Hvala Bogu to je prošlo i neće se nikada ponoviti - žustro mu je odgovorio Sanader.
Nakon rasprave iz dvorane je izašao na stražnji izlaz i tako pobjegao od dodatnih pitanja novinara. Inače, ovo je prvo pojavljivanje Sanadera od pokušaja povratka u politiku u siječnju. Bivši premijer se navodno nakon Alpbacha vraća u Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Dosta! 09.02.2016.

    Plati će mi za autorsko pravo hahahahahahaha

  • koprc 30.08.2010.

    pokrao si nas gore nego tuđman.

  • karter 30.08.2010.

    Možete mu soli na rep staviti i poljubiti u guzicu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare