To je to što me zanima!

Sanader: 'Tito je nagativac jer je protiv demokracije'

Uoči nedjeljnih izbora samo za 24sata šef HDZ-a Ivo Sanader govori o stranačkom programu te o tome što misli o Milanoviću, Titu i Franji Tuđmanu
Vidi originalni članak
1) Kada biste u par rečenica morali ocijeniti mandat vlade na odlasku, kako biste ga opisali? Ključni plusevi i ključni minusi?
Ova je Vlada otvorila nova radna mjesta, izgradila infrastrukturu, obrazovanje je postavila kao prioritet, vratila je dug umirovljenicima i ojačala je poziciju Hrvatske u svijetu. Time smo postavili snažne temelje na kojima možemo izgraditi još bolju Hrvatsku. Već smo sada ostvarili značajne rezultate, ali uvijek želim više i brže. Zato idemo dalje.
2) Što se, obavezno, mora mijenjati u politici naredne vlade?
U novom mandatu moramo prioritet dati dodatnom povećanju životnog standarda, omogućiti novi početak za nezaposlene, razviti infrastrukturu u svim krajevima Hrvatske, usmjeriti sredstva prema obrazovanju, mirovinama i borbi protiv korupcije i kriminala. Moramo i završiti postupak pristupanja u EU i NATO.
3) Ocijenite Zorana Milanovića u nekoliko kratkih rečenica.
Puno vremena troši u uzaludne napade i pokušaje uvođenja podjela među Hrvatima, umjesto da objasni kakav im je program ili koja bi bila njegova uloga u kontroliranju Jurčića.
4) Mora li Hrvatska imati jednu jaku banku u nacionalnom vlasništvu ili se gospodarstvo može razvijati i uz ovakav bankarski sustav?
Nigdje u svijetu gospodarski rasti nije ostvaren putem državne kontrole. Jedino sinergijom privatnog i javnog sektora možemo poboljšati životni standard za sve građane.
5) Biste li državu posve izvukli iz financiranja profesionalnih nogometnih klubova ili mislite da postoje potrebe za određenim izuzecima?
U Hrvatskoj je potrebno dodatno razviti sportsku infrastrukturu. Prioritet moraju biti objekti koji su otvoreni svim građanima, no isto tako je snažan profesionalni sport važan dio uspješne zemlje.
6) Je li Tito pozivna ili negativna povijesna ličnost. Odgovor sa Da ili Ne.
Negativna, jer je negirao demokraciju i protivio se hrvatskoj državnoj nezavisnosti.
7) Je li Tuđman pozitivna ili negativna ličnost? Da ili Ne.
Pozitivna, jer bez njega ne bi bilo hrvatske države.
8) Mora li član vlade podnijeti ostavku ako se unutar resora za koji je zadužen dogodi nesreća za koju osobno nije kriv? Gdje počinje njegova objektivna odgovornost za sustav?
Kada dobijete provjerenu informaciju onda morate reagirati. U tome je ključ. Svaki drugi koncept odgovornosti je puki slogan, a ne pravi koncept.
9) Što smatrate pozitivnim kod vašeg protivnika?
Nemam samo jednog suparnika – oni su navodno tim. Ne kažem da su oni loši ljudi, ali imaju loš program.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Tupac 23.11.2007.

    Jel on to na slici namjerava skinuti sat i sakriti ga?

Komentiraj...
Vidi sve komentare