To je to što me zanima!

Sanader u iskazu: Nisam ovdje došao kao neki Zorro osvetnik

Sanader je u srpnju u Remetincu, iznoseći obranu, rekao da nije došao kao Zorro. Dva mjeseca kasnije Šeks je rekao kako je Sanader došao kao Zorro osvetnik
Vidi originalni članak

Ivo Sanader odbacio je bilo kakvu odgovornost za isisavanje novca iz državnih tvrtki i krivnju prebacio na suradnike iz stranke kojoj je bio na čelu, piše Večernji list.

- Nisam došao kao Zorro osvetnik nego govoriti kako je bilo - rekao je bivši predsjednik HDZ-a 21. srpnja u Remetincu USKOK-u iznoseći obranu u slučaju Fimi medije. Dva mjeseca kasnije Vladimir Šeks rekao je kako je Sanader došao kao Zorro osvetnik. Tada je Šeksovu šifriranu poruku bivšem šefu rijetko tko mogao naslutiti. Osim nekolicine upućenih u tajne istrage protiv bivšeg premijera. Večernji list tvrdi da je Sanader na prvom pojavljivanju pred USKOK-om odgovornost za pljačku prebacio na Predsjedništvo HDZ-a (u kojem su bili Vladimir Šeks i Jadranka Kosor), tadašnjeg glavnog tajnika stranke Ivana Jarnjaka, rizničara Mladena Barišića i svojeg spin-doktora Ratka Mačeka. Tvrdi kako su svi u HDZ-u radili autonomno i da nije ni na koga mogao utjecati. U saslušanju se trudio spominjati što manje imena, a ime Jadranke Kosor uopće nije izgovorio.

Objašnjavajući strukturu HDZ-a zapitao se zašto bi on kao predsjednik stranke kontrolirao rizničara.

-To nije moja zadaća nego glavnog tajništva. Gdje bih stigao da sam se time bavio - zaključio je Sanader, čije se saslušanje svelo na jednosatni monolog.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • davidenko 10.10.2011.

    Šeks će odgovarati zbog lanca curenja informacija ----------- Nedvojbeno je da Šeks po zakonu kao ni HDZ ne mogu doći do materijala saslušavanja bivšeg premijera u USKOK-u jer je sudstvo autonomno i nije dakle obvezno predavati materijale istrage Šeksu na uvid, pa tako dakle nisu mogli ni znati za premijerovu izjavu ¨ …da nije Zorro osvetnik…¨. Da informacije cure nije tajna ali je protuzakonito i premijerka je naložila Karamarku istragu i kažnjavanje. Kako se Šeks u stanju uzbuđenosti odao ..da je na kraju tog organiziranog lanca iznošenja podataka iz istraga javno objavljujući pojam ..Zorro osvetnik.. u kontekstu govora o Sanaderu je jasno da je Šeks na nezakonit način upoznat s onim što Sanader govori, a to ne bi po zakonu biti smio. Na potezu je Karamarko da dokaže svoj autoritet i poštenje..u kontekstu pojma nove pravdenosti koju zagovara presjednik Josipović.

  • PRCO 10.10.2011.

    Ako seki zna tko je zoro onda mu se s pravom tresu gace

  • kinezojapanac 10.10.2011.

    Sanader i Šeks ili isto misle ili neko prepisuje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare