To je to što me zanima!

Sanader zamolio banke da ne dižu kamate na kredite

Premijer Sanader je preporučio bankama da se financiraju iz profita kojeg su zaradile proteklih godina, te da izađu u susret hrvatskim građanima
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je u ponedjeljak da s Uredom Predsjednika nije postignut nikakav dogovor o sazivanju izvanredne Vladine sjednice, za koju, istaknuo je, nema nikakve potrebe.
- Nema potrebe za izvanrednom sjednicom jer Vlada na svakoj svojoj sjednici kontinuirano donosi mjere koje idu u prilog standarda građana i hrvatskog gospodarstva - kazao je Sanader u stanci sjednice Predsjedništva HDZ. Izvijestio je da iz Ureda Predsjednika nije u Vladu stigao nikakav službeni prijedlog za sazivanje sjednice.
- Ako dođe neka takva inicijativa ozbiljno ćemo ju razmotriti - rekao je Sanader. Premijer Ivo Sanader rekao je u ponedjeljak okupljenim novinarima da je razgovarao s bankarima o kreditima i kamatama.
- Tražio sam od banaka da ne dižu kamate na postojeće kredite građana. Znam da to nije moj posao, ali ja brinem o boljem standardu građana - kaže premijer. Sanader je preporučio bankama da se financiraju iz profita kojeg su prije zaradile.
- Banke su odlično zarađivale na konto građana, a danas ti isti građani trebaju pomoć pa bi im oni morali izaći u susret - zaključio je premijer Ivo Sanader.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • nenek666 18.02.2009.

    A zakaj nije molil banke neke kad su financirale njegovu kampanju,da ne troše lovu.

  • jinx 17.02.2009.

    jučer došao s posla i u pošti pismo od Raiffeisen banke. Palim TV i otvaram kovertu. Na TV-u Sanader apelira na banke da ne dižu kamatne stope... Čitam dopis banke, kamata na auto kredit otišla na 8,25%, što u Kunama znači 90 više. Ukupno gledajući, auto mi je 4800 kn skuplji. Baš se lijepo poklopilo, da su bankari čuli Sanadera prije, nebi povisili kamatu, hahahahaha..

  • dbanon_ri 17.02.2009.

    Nisi ih fino zamolio!!! Meni je jućer od Raiffeisenbank Austria d.d. stigla obavijest o povećanju rate za auto. Stoga ne prodaj maglu naciji. Hvala. (admine ne briši post jer imam papirnati dokaz)

Komentiraj...
Vidi sve komentare