To je to što me zanima!

Sankcije blokiraju 16-18 mlrd. dolara vrijedan bjeloruski izvoz

Sankcije uvedene Bjelorusiji blokiraju njezin godišnji izvoz na Zapad u visini od 16 do 18 milijardi dolara, rekao je bjeloruski premijer Roman Golovčenko
Vidi originalni članak

Bjelorusija i Rusija pogođene su sankcijama nakon što je Moskva poslala desetke tisuća vojnika u Ukrajinu 24. veljače s ruskog i bjeloruskog područja u, kako je nazvala, "posebnu vojnu operaciju".

"Sankcije su blokirale gotovo cijeli bjeloruski izvoz u Europsku uniju i Sjevernu Ameriku", rekao je Golovčenko, prema transkriptu intervjua za televiziju Al Arabiya iz Dubaija koju prenosi državna agencija Belta.

ILEGALNI PRELASCI GRANICE Završeno 60 kilometara ograde na granici Poljske i Bjelorusije

Radi se o godišnjem izvozu između 16 i 18 milijardi dolara, rekao je premijer.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko inzistirao da Bjelorusija mora biti uključena u pregovore za rješavanje sukoba u Ukrajini, rekavši također da je Bjelorusija nepravedno etiketirana kao "sudionik" u agresiji.

'PROVJERAVAMO BORBENU SPREMNOST' Bjelorusija: Iznenadne vojne vježbe nisu prijetnja susjedima

Bjelorusija je i u prošloj godini bila oštro sankcionirana, nakon presretanja zrakoplova Ryanaira na letu između Atene i Vilniusa i uhićenja disidentskog novinara i njegove djevojke nakon slijetanja zrakoplova.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 17.05.2022.

    Točno, gubi Bjelorusija, gubi i zapad, e to niste napisali. Kolika je inflacija i Estoniji, Letoniji, Polskoj, Litvi, Austriji itd itd?? Šutite jer manipulirate po nalogu

  • aciviij 16.05.2022.

    Kako siješ, tako žanješ! Ne vidim u čemu je problem 🤔 Izvolite izvoziti u Rusiju! Budući da ste Rusima za napad na susjeda tako velikodušno ustupili svoju državu, za očekivati je da će vam za vaše proizvode dati i bolju cijenu nego truli zapad! Uživajte u plodovima svoga rada!

Komentiraj...
Vidi sve komentare