Obavijesti

News

Komentari 254

Nakon 82 dana gotova opsada Azovstala? Predaju se branitelji: 'To je odluka da se spase životi'

Nakon 82 dana gotova opsada Azovstala? Predaju se branitelji: 'To je odluka da se spase životi'
1

Ruska invazija u Ukrajinu ušla je u 82. dan. Švedska premijerka tražit će u ponedjeljak podršku parlamenta za NATO

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.45

 Nakon 82 dana završila opsada Mariupolja

Čini se da je opsada ukrajinskih branitelja u Azovstalu gotova. Oni su već tjednima okruženi ruskim snagama, stisnuti na području čeličane Azovstal.

Opsada Mariupolja traje već 82 dana, gotovo kao 87-dnevna opsada Vukovara.

Azov je objavio video izjavu zapovjednika njihovog bataljuna u Azovstalu i komandanta obrane čeličane, Denisa Prokopenka.

- Branitelji Mariupolja izvršili su zapovijed, unatoč svim poteškoćama, privukli nadmoćne snage neprijatelja na 82 dana i omogućili ukrajinskoj vojsci da se pregrupira, osposobi više ljudstva i primi veliki broj naoružanja iz partnerskih zemalja.

20.58

Putin poslao rakete Iskander prema Finskoj?

Finski predsjednik Sauli Niinistö potvrdio je u nedjelju da će njegova zemlja službeno podnijeti zahtjev za članstvo u NATO-u, a ruski predsjednik Vladimir Putin je upozorio na "odgovor" ako se "infrastruktura" NATO-a proširi na bilo koju zemlju.

Britanski mediji objavili su video koji se proširio društvenim mrežama, a na kojem se navodno vidi kretanje vojnih vozila prema finskoj granici. Vjeruje se da nose rakete Iskander i kreću se prema Viborgu, gradu udaljenom manje od 50 kilometara od Finske i oko 217 kilometara od glavnog grada Helsinkija.

PROČITAJTE VIŠE

20.56

Crna Gora uputila  Ukrajini humanitarnu i vojnu donaciju

Vlada Crne Gore uputila je u ponedjeljak Ukrajini vojnu i humanitarnu donaciju vrijednu 400 tisuća eura.

- Odgovarajući na molbu Ukrajine za pružanje pomoći u kriznoj situaciji nastaloj agresijom Rusije na tu državu, Crna Gora je uputila vojnu i humanitarnu donaciju prijateljskoj Ukrajini- navodi se u priopćenju crnogorskog ministarstva obrane.

PROČITAJTE VIŠE

20.15

Erdogan protiv ulaska Švedske i Finske u NATO savez

Turska neće podržati članstvo Švedske i Finske u NATO savez, priopćio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, čija je zemlja članica Sjevernoatlantskog saveza.

Erdogan je na novinskoj konferenciji rekao da švedska i finska delegacija ne moraju ni dolaziti u Tursku kako bi pokušale uvjeriti Ankaru da podupre njihov zahtjev.

- Turska ne može reći da članstvu Finske i Švedske u NATO-u, bez uvrede, to je nemoguće - rekao je Erdogan, prenosi RIA Novosti.

PROČITAJTE VIŠE

19.27

Ukrajina: Deset civila ubijeno u ruskom granatiranju u Sjeverodonjecku

Najmanje 10 civila ubijeno je danas u ruskom granatiranju grada Sjeverodonjecka na istoku Ukrajine, rekao je guverner Luganske regije Sergij Gajdaj.

Gajdaj je rekao da je snažno granatiranje izazvalo požare u stambenim područjima u regiji, oštetivši kuće i bolnice te pogodilo znanstveni proizvodni pogon.

Komentari 254